Det var tätt och tuffa heat när USM i motocross körde sin första deltävling på Glimmingen motorstadion i Uddevalla

|

Två Uddevallaförare var kvalificerade för söndagens avgörande, men för BMK:s Emil Dahlqvist slutade lördagen med maskinhaveri och därmed kunde han inte komma till start för att slåss om SM-poäng i MX2U-U17.

Maximilian Osbeck blev därmed ensam med att köra på hemmaplan och det gjorde han bra. Trots besvärliga starter och tuff konkurrens så lyckades han till slut knipa en total tiondeplats och det var han nöjd med.

– Det har varit en bra helg och jag ser fram emot fortsättningen av SM, men också med att tävla i mästerskapet i Holland nu till helgen, säger han.

I hans USM-klass är det bara fem deltävlingar. Hans mål är att hamna runt tionde plats och då gäller det att plocka poäng i så många heat som möjligt.

I söndagens avslutande heat hamnade han på 18:e plats efter starten, men körde snabbt och säkert upp sig sex placeringar.

Över 150 åkare kom till start i helgens deltävling och tävlingsledaren Gunnar Johansson var nöjd med helgens totalt 18 heat.

– Vi har haft tur med vädret. Regnet kom först efter prisutdelningen.

Tävlingarna bjöd på några tuffa och jämna heat och för distriktet blev det en framskjuten placering när Stenungsunds Anton Graaf knep den totala andraplatsen och sammanlagt 40 poäng efter helgens två heat i MX2U-U17.

Tävlingarna var också förhållandevis befriade från incidenter och skador.

– Två förare fick åka till sjukhus, men med lindriga skador, säger Johansson.