Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Victor Gustafsson

Oscar Lind imponerade stort under Cykelvasan

Det traditionella loppet på mountainbike har avgjorts nu i helgen. För både herrarna och damerna slutade Cykelvasan med spurtstrider. Med i toppen fanns Oscar Lind, från Uddevalla. Han slutade på en fjärde plats – på samma tid som vinnaren.

Under lördagen genomfördes MTB-tävlingen Cykelvasan. I år cyklade 13 000 deltagare det 94 kilometer långa huvudloppet mellan Sälen och Mora. Uddevallakillen Oscar Lind var såklart på plats.

Lind som är fostrad i Uddevalla CK tävlar numera för Serneke Allebike. Det gör han tillsammans med teamkollegorna Emil Lindgren och Michael Olsson.

Samma trio tog hem samtliga tre pallplatser på Uddevalla MTB, som arrangerades i mitten av juli. Då var det Michael Olsson som var starkast i mål. Lind kom tvåa och Lindgren trea.

LÄS MER: Helsvenskt i toppen på Uddevalla MTB

Den här gången var Emil Lindgren som tog hem första platsen efter en spurtkamp. Men Oscar Lind var inte långt ifrån. Han slutade på en fjärde plats – på samma tid som vinnaren.

– Ja det var rätt spännande att det blev så. Jag är i vart fall nöjd med min insats, säger han och förklarar att under det här loppet cyklade deltagarna nästan hela tiden på en grusväg.

Då kunde det bli stora klungor som hängde ihop hela vägen påpekar han.

– Den sista milen var vi 32 stycken som kämpade om pallplatserna. Det blev en spurt och målfoto fick avgöra vem som vann.

Oscar Lind slutade på tiden 2.48,41. Det gjorde även vinnaren och teamkollegan Emil Lindgren, tvåan Matthias Wengelin från Lämna sport CK, trean Michael Sjernquist från Team Hiq/IKHP Huskvarna och Albin Johansson från Mjölby CK. Alltså fem deltagare på samma tid.

Oscar Linds teamkollega Michael Olsson slutade på en 32:a plats, på tiden 02:48:53.

Stora framgångar tillsammans

Killarna i Serneke Allebike har skördat stora framgångar på sistone. De blev bland annat nya svenska stafettmästare i seniorklassen när det vankades SM i mountainbike.

LÄS MER: Drömstart för Oscar Lind under SM i mountainbike

För Oscar Lind betyder det mycket att ha sina teamkompisar med sig.

– Vi tränar tillsammans och det är bra att tävla med och samtidigt mot varandra. Det pushar en.

Är det din tur att ta första platsen nu?

– Ah, kanske. Vi får hoppas det i alla fall, säger han med ett skratt.

Damtävlingen, som startade 45 minuter före herrarna, avgjordes också med en spurt.

Det stod mellan fem åkare. Elisabeth Sveum, Kloppa Offroad Klub. Fjolårssegraren Hildegunn Gjertrud Hovdenak, Nesset CK. Den fyrfaldige vinnaren Jennie Stenerhag, Falu CK/Åbro.

Hanna Bergman, Falu CK, som var tvåa i fjol och vann premiären 2009 samt Nellie Larsson, Team Lapierre Sweden.

Det blev till slut Elisabeth Sveum som tog hem första platsen på tiden 3.08.41. Samma tid som tvåan Hildegunn Gjertrud Hovdenak och trean Jennie Stenerhag.