Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Oskar Örn från Uddevalla är näst bäst i Sverige på freerunning efter SM-tävlingen på Stora torget i Borås.

Oskar SM-tvåa i parkour

De västsvenska idrottarna skördar framgångar vid SM-veckan i Borås. I tisdags tog Oskar Örn från Uddevalla silver i parkourgrenen freerunning, och i går dominerade Orust jetskiklubb på vattnet.

Bohusläningen träffade nyligen parkourutövarna Oskar Örn och Nathaphon Sermjan som båda är aktiva i Uddevalla gymnastik och parkour. I tisdags lyckades Oskar ta silver i freerunning vid SM-veckan i Borås. Nathaphon, som kvalade in till finalen på plats, slutade på en fin fjärdeplats av 13 deltagare.

– Det känns jätteroligt att vi båda lyckades så bra. Jag siktade högst upp, men är ändå jättenöjd med en andraplats. Banan var riktigt bra, och jag tillbringade hela dagen där för att känna på olika tricks och få kläm på allt, säger Oskar Örn.

Freerunning har uppstått ur parkour och är en bedömningssport. Tre domare bedömer stil, flow, kreativitet och landning. Även helheten i utförandet bedöms, och de tävlande har en minut på sig att hinna med så mycket som möjligt.

I går kom fler framgångar när Orust jetskiklubb visade sin dominans i grenarna Aqua-X och Seadoo spark. Pontus Andersson var fullständigt överlägsen i Aqua-X och vann fem av de sex heaten. Klubbkamraten Emma-Nellie Örtendahl slutade fyra. I Seadoo spark blev klubbens Kristian Stenborg tvåa, Christian Cagnard trea, Henrik Bramsved fyra och Thorbjörn Nilsson femma.