Oskarshamns Joakim Hilding och Nicklas Heinerö låg bakom vändningen mot AIK.

Oskarshamn kvitterade mot AIK

Oskarshamn låg under – men lyckades vända. Ett matchstraff på poängkungen Fredric Weigel sänkte AIK i den hockeyallsvenska finalens andra rond.

|

AIK skickade hem Oskarshamn med 5–1 i måndags och kopplade greppet om finalserien. Returen i Oskarshamn blev jämnare.

Hemmalaget kom ut starkare och lyckades till slut vinna med 3–1 efter att ha vänt ett 0–1-underläge till seger i den tredje perioden.

Annars handlade den stora snackisen om ett matchstraff på AIK:s poängkung Fredric Weigel i slutet av den andra perioden. Weigel var innan dess inblandad i flera heta situationer och visades ut efter en tackling på Oskarshamns Isak Pantzare.

- Det är riktigt sjukt att han får en femma. Jag fattar inte vad de (domarna) håller på med, sade AIK:s Sam Marklund till C More.

Det var Marklund som gav Stockholmslaget ledningen med 1–0 5.37 in i andra efter att han tryckt in en retur som, likt flera andra situationer, videogranskades.

I tredje kvitterade Joakim Hilding till 1–1 efter 6.20 och Oskarshamn hade också en 2–1-puck i nät två minuter senare, men målet dömdes bort för sparkrörelse.

Men det var ändå IKO som fick sista ordet.

Med drygt tre minuter kvar tryckte Nicklas Heinerö in 2–1 och med sekunder kvar gjorde Hilding sitt andra för dagen till 3–1 i tom bur och kvitterade matchserien som avgörs i bäst av fem.

Den tredje matchen spelas i Stockholm på fredag.