Padeljätten i Uddevalla bygger ut: ”En stor satsning”

Sju banor ska bli 13. Den nya padelhallen PLX i Uddevalla bygger ut, och vill bli ännu större.
– Vi har sett behovet och ser att intresset ökar successivt, säger Eric Lund, en av delägarna.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

I maj förra året invigdes PLX på Lillesjö i Uddevalla. Då med sju inomhusbanor.

Knappt ett år senare står det klart att den befintliga padelhallen ska byggas ut med ytterligare sex banor.

Den nuvarande hallen kommer att kopplas till en intilliggande byggnad. Där ska tre dubbel- och en singelbana inomhus samt två dubbelbanor utomhus byggas.

– Anledningen är att vi har en stor efterfrågan och tryck på våra banor. Banorna är uppbokade flera dagar i förväg, och vi har insett att vi måste bygga ut. Vår nuvarande hall är för liten för den verksamhet vi bedriver, säger delägaren Eric Lund.

ANNONS

Stort padelintresse i Uddevalla

Enligt honom är intresset för att spela padel i Uddevalla stort.

– På en veckodag ligger vi på 80–100 besökare. Och på helger är det betydligt fler. Efterfrågan är jättestor, och vi ser att intresset växer successivt. Det gör att vi inte ser någon annan lösning än att bygga ut, berättar Lund, som också jobbar som padeltränare.

– Det här kommer betyda mycket för oss, fortsätter han.

De nya banorna förväntas vara klara i slutet av sommaren. Eric Lund hoppas det ska leda till fler lediga speltider och ett mer spontant spelande.

– Just nu är det väldigt svårt att få en tid hos oss. Vi hoppas att utbyggnationen blir något av en nystart.

Storsatsningen ska därmed locka fler besökare i framtiden. Dessutom ser Eric Lund större möjligheter för tävlingsverksamhet.

– Det gör oss möjligheter att kunna arrangera fler turneringar på sikt, vilket känns jättekul. Padel är ett sätt att umgås och dessutom en otrolig rolig sport, säger han.

Att bygga ut en så stor padelhall är förstås inte gratis, men Eric Lund vill inte gå in på vad den nya investeringen kommer att kosta.

– Det är en stor satsning, men jag kan inte gå in på några kostnader. Jag vet inte vad allt kommer att kosta oss, säger Eric Lund.

ANNONS
ANNONS