Patrik Sjöberg om varför han hamnade på iva

Han vårdades på iva för blodförgiftning och dubbelsidig lunginflammation. Nu skriver Patrik Sjöberg på Instagram att sjukdomen verkar ha berott på den trafikolycka han var med om i januari. ”Det gick så långt att jag förmodligen inte hade klarat ett dygn till utan medicinsk hjälp”, skriver Sjöberg.

ANNONS
|

Patrik Sjöberg låg inne på Sahlgrenska under nästan en månad. Han vårdades för dubbelsidig lunginflammation och blodförgiftning. Efter vistelsen på sjukhuset valde han snabbt att gå ut i sociala medier och hylla den vård han hade fått.

”Varför inte trippla dessa hjältinnor och hjältar som jobbar inom vården och får inte ens tack!”, skrev den tidigare höjdhopparen på Instagram.

I söndags skrev Patrik Sjöberg ett nytt inlägg på Instagram där han berättade om vad som ledde fram till att han blev så svårt sjuk som han blev. Enligt honom handlade det om den trafikolycka han var med om i vintras.

ANNONS

”Att jag hamnade på intensiven och låg nersövd i runt två veckor har inget och göra med hur jag har levt och skött min kropp tidigare utan tyvärr kan det hända vem som helst när som helst. I mitt fall verkar det som krocken jag hade med bilen tidigare i år kan ha varit startskottet och att jag inte åkte direkt till sjukhuset för en kontroll. Det jag trodde var covid-19 var fyra spräckta revben och innanför skadan hittade läkarna bakterier som gått ut i blodet och skapat sepsis dvs blodförgiftning.”, skriver Sjöberg på Instagram.

Han fortsätter:

”På toppen av det hade jag en dubbellunginflammation och blodet hade nästan ingen syreupptagningsförmåga kvar. Att det gick så långt att jag förmodligen inte hade klarat ett dygn till utan medicinsk hjälp skyller jag på Corona för när jag började känna mig dålig runt en vecka efter krocken började jag ställa egna diagnoser och ont i hela kroppen, jobbig hosta, ont i lungorna, feber och allmänt trött och risig gjorde att jag intalade mig att sömn och mycket vatten kommer hjälpa mig att rida ut Corona och då slapp jag också att ligga sjukvården till last då jag alltid levt efter devisen att det finns folk som har det värre.”

ANNONS

Det var i januari som en räv sprang ut i vägbanan vilket fick Sjöberg att köra in i vägräcket. Då trodde han att han bara var omtumlad. Det verkar med facit i hand varit mer än så.

ANNONS