Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Paulinho hämnades på ”osportsligt” Hammarby

Hammarby bröt mot den oskrivna regeln om att skänka tillbaka bollen efter ett skadeavbrott – och kvitterade till 1–1. Då hämnades Paulinho och skruvade in 2–1 på frispark.

Slutminuterna i det fotbollsallsvenska mötet mellan Hammarby och Häcken följde inte mallen – långt ifrån.

Tiden började rinna ut för hemmalaget när Häckens målvakt Peter Abrahamsson kastade ut bollen över sidlinjen för att mittbacken Juhani Ojala skulle få vård.

När Hammarby satte igång spelet igen gav laget inte tillbaka bollen.

I stället kombinerade sig hemmalaget förbi det oorganiserade Häckenförsvaret och Arnór Smárason satte 1–1 – i den 90:e minuten.

- Det är kutym att skicka tillbaka bollen, även om man tycker att det är fel. Våra spelare går och väntar på att de ska göra det, säger Peter Abrahamsson.

- Det är en gråzon. Häckenspelarna pratar om moral men var är moralen när de sparkar bort bollen? Var är moralen när de springer över till andra sidan planen när de ska byta och sedan går sakta, sakta mot sidlinjen? säger Hammarbys tränare Jakob Michelsen.

- Det är skitsnack, en efterkonstruktion. Jag lovar att de skulle göra samma sak i samma situation, säger Abrahamsson.

”Tar strypgrepp”

Det var ett brott mot fotbollens oskrivna regler. Häckenspelarna reagerade oerhört starkt, mittbacken Rasmus Lindgren fick gult kort och tränaren Mikael Stahre visades upp på läktaren.

- Den tar jag. Jag var tvungen att markera mitt missnöje. Mina spelare var totalt vansinniga. Jag likaså, säger Stahre.

I centrum för ilskan: Hammarbys inhoppare Jiloan Hamad, som satte fart på anfallet.

- Jag tog ett beslut och jag står för det. Jag tycker inte ens att det är en grej. Det är ingen duell och han får ingen smäll. Om han hade varit skadad hade de fått tillbaka bollen men han krampar. Ska man förvänta sig att få tillbaka bollen då? Det är oprofessionellt. De får två gula kort för maskning och lägger sig hela tiden, säger Hamad och fortsätter:

- Allt efteråt. Det är en större skam. Häckenspelarnas uppförande är oförsvarligt. De tar strypgrepp på mig, jag får tre-fyra slag bakifrån.

”Skakar fortfarande”

Efter palavern – domaren Glenn Nyberg lade till elva minuter – fick Häcken ett utmärkt frisparksläge. Fram stegade brasilianen Paulinho. Och skruvade in segermålet.

Firandet var inte återhållsamt.

- Det är karma. Stämningen var euforisk. Det är nog den skönaste seger jag har varit med om. Man skakar fortfarande, säger Abrahamsson.

Juhani Ojala gjorde Häckens första mål med hjälp av Hammarbys hemmadebuterande målvakt Johan Wiland. Ojalas hörnnick gick i Wilands högerstolpe och den förre landslagsmannen hann inte få ordning på händerna. Styrningen förde bollen över mållinjen innan Serge-Junior Martinsson-Ngouali rensade bort den.