Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Halmstads Marcus Mathisen nickar in 2–1 mot Hammarby.

Paulsen: Inte som planerat

Redan klart för nedflyttning. Halmstad avslutade ändå sin allsvenska sejour i stil. Nästjumbon kraschade Hammarbys avslutningsfest på Tele 2 arena.

Det hade dock börjat bra för Hammarby i matchen, där endast ära, tabellplaceringar och seedning i lottningen till svenska cupens gruppspel stod på spel.

Hemmaforwarden Muamer Tankovic jagade ett första allsvenskt mål – och han skulle inte behöva vänta särskilt länge då han efter tolv minuters spel gjorde det bästa han kunde göra av Mats Solheims delikata djupledscross.

Roligare än så blev det dock aldrig för de grönvita i säsongsavslutningen.

Aboubakar Keita, serverad av Höskuldur Gunnlaugsson på hörna, nickade in kvitteringen kvarten senare. Och i andra halvlek, med tjugo minuter kvar, gjorde Marcus Mathisen detsamma, även det på en känslig Gunnlaugsonhörna.

"Helt sanslöst"

För Hammarby var 1–2 det femte insläppta hörnmålet på tre matcher.

- Det är helt sanslöst. Jag har aldrig varit med om något liknande, sade mittbacken Bjørn Paulsen på väg ut från arenan för sista gången i år.

TT: Vad beror det på?

- Jag vet inte. Vi missar våra markeringar och tappar i våra man mot man-dueller. Det är det vi måste träna på. Vi tränar aldrig på hörnor på träning så det kanske vi också måste börja göra.

När Tryggvi Hrafn Haraldsson fastställde slutresultatet i slutminuterna med en kylig chipp, efter att ha sprungit igenom ett paralyserat hemmaförsvar, fastställdes ett dystert slut på säsongen för Hammarby och Paulsen.

- Vi ville verkligen ha tre poäng och få ett bra slut på serien. Men det blev inte som planerat.

"Ett ombyggnadsår"

Även om Stefan Batan och Romulo, vars kontrakt inte förlängs, tackades av med värme efter slutsignalen var det en grupp frustrerade hemmasupportrar som tydligt visade sina åsikter under stora delar av matchen.

Hemmafansen höll tydligt med sin mittback om att epilogen inte blev vad de räknat med.

Inte heller blev det vad Jakob Michelsen hade hoppats, vilket han visade både med sitt trippelbyte efter mindre än timmen spelad och med sina ord på presskonferensen efter matchen.

- Vi är så klart väldigt besvikna. Vi fick inte avslutet vi hade önskat ge våra fantastiska hemmasupportrar.

TT: Bortsett den här avslutningen, skulle du sammanfatta året som ett bra år för Hammarby?

- Att säga att det var bra skulle vara lite av en överdrift. Vi har varit tydliga med att det här var ett ombyggnadsår. Sammantaget måste vi ändå vara nöjda med en niondeplats som är den bästa placeringen klubben haft på åtta år. Samtidigt känner man sig besviken när vi avslutar så här.