Peng Wang Wei och Simon Söderlund tränade ungdomarna i Munkedals BTK

Peng Wang Wei och Simon Söderlund är spelarna som ska ta Munkedals BTK till ett historiskt första SM-slutspel. På vägen dit fick klubbens ungdomar chansen att lära sig av stjärnorna och sparras mot dem i träningshallen.
– Coolt och häftigt att spela mot dem som är proffs, säger 13-åriga Thea Persson.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Platsen är den vanliga: klubblokalen i centrala Munkedal med lågt till tak och åtta pingisbord på rad. Tio ungdomar har kommit för kvällens träning som däremot inte är något vanligt pass.

Där finns Peng Wang Wei, taiwanesisk stjärna som är en av Pingisligans allra bästa spelare. Där finns också Simon Söderlund, ytterligare en av Munkedals bordtennisklubbs vassa spelare i landets högsta serie.

Daniel Johansson är en av MBTK:s unga lirare som får chansen att känna stjärnorna på pulsen. Han fick kämpa för att slå tillbaka slagen över bordet.

– Det är ganska svårt för det går så fort, säger 13-åringen som har spelat pingis i sex år.

ANNONS

Fotarbetet är viktigt

Efter inspelningen var det dags att träna på rörelsen runt bordet samtidigt som Peng och Simon matade bollar över nätet. Daniel snappade upp ett viktigt tips direkt.

– Det handlar om hur jag ska ha fötterna och flytta mig, säger han.

Ungdomarna byter plats med jämna mellanrum och snart var det Thea Perssons och Elin Sjögrens tur att sparras mot Söderlund och Wang Wei.

Återigen var det fotarbetet som var övningens viktigaste del. Tjejerna tycke att det var lagom svårt och …

– … jätteroligt, men de körde inte sitt hårdaste. Det är coolt och häftigt att spela mot dem som är proffs. I början kanske benen sitter fast men sedan får man in det och då går det bra, säger 13-åriga Thea Persson som spelat med MBTK i ett år.

– Det är väldigt kul alltså. Och det går väldigt fort, lägger 19-åriga Elin Sjögren till mellan övningarna.

”Inte så ofta det här händer”

Ljudet av pingisbollar mot borden skapar ett intensivt tickande. En snabb sport kräver mycket upprepning och det gäller att koncentrera sig för att ställa fötterna rätt och träffa bollen mitt på racket.

Alexander Hansen lyssnade noga på instruktionerna för att ta tillvara på det unika träningstillfället.

– Jag har lite ont i benet och har lite svårt att röra mig men kom hit ändå för det är inte så ofta det här händer, säger han.

ANNONS
ANNONS