Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Sveriges målvakt Filippa Idéhn kritiserar Per Johanssons Montenergro för att laget spelar
Sveriges målvakt Filippa Idéhn kritiserar Per Johanssons Montenergro för att laget spelar "fult och svinigt". Johansson går nu till motattack: "Hennes uttalande om mina tjejer visar bara vilka höga hästar hon sitter på". Foto: Ludvig Thunman/Daniel Stiller

Per Johansson i ordkrig med svenska stjärnan inför VM-drabbningen

På onsdag ställs Sverige mot Montenegro i en viktig match i handbolls-VM. Och dagen före avkast har ett ordkrig blossat upp mellan det svenska laget och Montenegros förbundskapten, Per Johansson från Uddevalla.

När VM-matchen mellan Montenegro och Sverige startar på onsdag är det en drabbning av stor betydelse.

Sverige kan nämligen komma att spela för en semifinalplats och Montenegro för en OS-plats om Ryssland besegrar Spanien i en match tidigare under onsdagen.

Och inför det viktiga mötet har ett ordkrig mellan nationerna blossat upp.

– Det blir skittufft. Montenegro spelar fult och svinigt, säger den svenska målvakten Filippa Idéhn till TV6 inför mötet.

Uttalandet har fått Montenegros förbundskapten, Per Johansson från Uddevalla, att hugga tillbaka.

– Idéhn är VM:s näst bästa målvakt efter danskan Toft och full respekt för det. Men hennes uttalande om mina tjejer visar bara vilka höga hästar hon sitter på. Ofta brukar ju högmod gå före fall. I detta fall behöver man ju inte vara raketforskare för att förstå det, säger Johansson till Sportbladet.

– Vårt försvarsspel har så här långt varit vare sig hårt eller grisigt. Men i morgon kommer det att vara det.

"Missar vi OS får jag sparken"

I en intervju med Bohusläningen inför turneringen berättade Johansson om vikten att göra ett framgångsrikt VM.

– Blir det en medalj i Japan så får jag väl både pass och pension i Montenegro. Går det dåligt och vi skulle missa OS får jag sparken. Det finns en tydlighet i det och därför har jag ingen ångest att förlora jobbet. Det finns en prestationsångest ibland, men jag går förberedd till varje match och träningspass som om det vore det sista, det ökar på drivet att själv kunna välja när det är klart, sade Johansson.

Det stora målet är just den OS-plats som Montenegro under onsdagen kan komma att spela om.

– Ja, det är vad vi har satt upp som mål. Det är ett nålsöga som kräver att vi först blir sjua eller bättre i VM för en plats i kvalet, sade Johansson.