Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Linus Persson har lämnat VM-truppen. Hjärnskakningen mot Slovenien stoppar honom från vidare spel.
Linus Persson har lämnat VM-truppen. Hjärnskakningen mot Slovenien stoppar honom från vidare spel. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Persson flygs hem – VM över

Handbolls-VM är över för Linus Persson.
"Det är tråkigt att åka hem, men vi har kommit fram till att det inte finns någon möjlighet att spela mer i VM", säger han.

Högernian tvingades kliva av matchen mot Slovenien i fredags sedan han tidigt fått en smäll mot huvudet. Läkarundersökningen visade att han drabbats av hjärnskakning.

Så långt in i turneringen hade Linus Persson startat i Sveriges fem första matcher och han är efter Hampus Wanne lagets främste målskytt i VM, med 20 mål.

"Det har varit jättehärligt att få vara med här och spela VM och det har varit positivt att få en så stor roll i laget, därför känns det förstås tråkigt att behöva sluta tidigare", säger han till handbollsförbundets hemsida.

"Jag har mått bra på slutet, huvudvärken har släppt och jag har kunnat ta nästa steg på hjärntrappan, men jag kommer tyvärr inte att hinna bli spelklar innan VM är över."

Persson lämnade truppen under förmiddagen

Svenska landslagsläkaren Daniel Jerrhag:

"Linus har förbättrats påtagligt sedan skadan, men vi har konstaterat att han inte kan bli redo för ytterligare deltagande i turneringen."

Sveriges spelar kvartsfinal mot Qatar 20.30 på onsdagskvällen.

Henrik Skiöld/TT