Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Växjös Joel Persson (mitten) jublar med lagkamraterna.

Perssons pärla visade Växjö segervägen

Backen Joel Persson gjorde säsongens första SHL-mål och målvakten Viktor Fasth höll säsongens första nolla.

De båda lagen kom till spel med helt olika formkurvor. Frölundas ryggsäck vid första nedsläpp innehöll fyra segrar av fem möjliga, tre av triumferna på bortaplan. Växjö redovisade motsatt facit, fyra förluster och bara en seger på fem spelade SHL-matcher denna höst.

- Det handlar ändå om att vinna, säger Joel Persson om sitt lags tveksamma start på säsongen.

Frölunda skapade två tidiga möjligheter att spela powerplay men utan resultat.

- Två lag som jobbade hårt och spelade bra utan puck, lyder Frölundas tränare Roger Rönnbergs snabbanalys av matchen.

Växjö lyckades sätta pricken över i:et redan i sitt första numerära överläge. Fjolårets backkomet Joel Persson fick på en fullträff som resulterade i såväl första målet som poängen i höst.

- Jättekul för Joel, ett sparkapital offensivt, säger Växjös tränare Sam Hallam.

16-åring på isen

Båda lagen saknade en del ordinarie spelare och Frölundas tränare Roger Rönnberg matchade fem spelare födda på 2000-talet. Allra yngst på isen denna afton var blott 16-årige SHL-debutanten Lucas Raymond.

En uddamålsledning är som bekant inte mycket till stabil grund i ishockey. Speciellt inte när man möter ett lag som även de skapar fina måltillfällen. Frölunda gav järnet i hopp om att förlänga sin svit med idel segrar på bortaplan men förgäves då Viktor Fasth i Växjös mål höll tätt.

- Två väldigt bra målvakter, säger Joel Persson och tänker även på Frölundakeepern Johan Gustafssons fina insats.

- På den vägen vill vi vandra vidare, säger Sam Hallam om sitt lags längre stunder i motståndarkassens närhet jämfört med hur det sett ut under tidigare matcher.

Snabb resa mot toppen

Drygt ett år efter att Joel Persson klivit av division 1-isen i Kristianstad går han in i en ny säsong som regerande svensk mästare och innehavare av NHL-kontrakt med Edmonton Oilers men utlånad till en andra säsong med Växjö.

- Det här är bara mitt andra år i ligan, det farligaste man kan göra är att slå sig till ro. Jag jobbar varje dag för att utveckla mitt spel, säger han.

Segern var Växjö andra på sex försök. Frölunda å sin sida förlorade för första gången på bortaplan efter tre segrar av tre möjliga på resande fot.