Färjestads Noel Fransén jublar efter sitt mål i SHL-debuten.
Färjestads Noel Fransén jublar efter sitt mål i SHL-debuten. Bild: Tommy Pedersen/TT

18-årig debutant nätade i Färjestads målfest

Färjestad får fira jul som serieledare – och 18-årige Noel Fransén kommer nog njuta lite extra under den korta spelledigheten. Han blev målskytt när Modo besegrades med 7–3 i SHL-debuten.

|

– Det var sjukt kul, det har varit en dröm hela tiden, säger Fransén i TV4 Play efter debutmatchen inför hockeypubliken hemma i Karlstad.

Den talangfulla Färjestadbacken fick beskedet att han skulle spela bara ett par timmar före nedsläpp.

– Lite nervös var man, konstaterar tonåringen.

Det märktes inte på isen. Fem minuter in i tredje perioden pangade Fransén in 7–2-målet, på passning från sin betydligt mer meriterade backkollega Magnus Nygren.

Om debuten säger han:

– Det gick bra. Jag försökte spela enkelt och göra jobbet.

Modo tog tidigt ledningen genom Josh Dickinson, men Färjestad kopplade ett jättegrepp om matchen med tre mål på 94 sekunder senare i den första perioden. Både David Tomasek och Linus Johansson blev tvåmålsskyttar.

– Bra kört hela tiden. Jag tycker inte att de hade någon chans direkt att vinna matchen, säger Fransén efter den bergsäkra trepoängaren.

Tisdagskvällens största SHL-seger tog dock tabelljumbon Oskarshamn, 6–1 hemma i bottenmötet mot HV71.

I nästa omgång, på annandagen, möts toppen och botten när det är Färjestads tur att besöka Oskarshamn.