Tobias Pettersson fortsätter med Boden och får coacha laget i Europacupspel om två veckor.
Tobias Pettersson fortsätter med Boden och får coacha laget i Europacupspel om två veckor. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Pettersson fortsätter dubbeljobbet

Det har varit en händelserik säsong för handbollsprofilen Tobias Pettersson. Ena dagen division 3-tränare, nästa coach i Europacupspel med Bodens damer.

ANNONS

35-årige Pettersson – som tidigare framgångsrikt tränat Boden och lyft laget till elitserien – fick i höstas frågan om han kunde tänka sig att komma tillbaka och rädda det krisande Norrlandslaget som gör sin tredje säsong i ligan.

Då låg Boden sist och dåvarande tränaren, förre Kroppsaren Patrik Liljestrand, hade lämnat sitt uppdrag. Nu har trenden kanske vänt med två segrar på de tre senaste matcherna.

– Det var både viktigt och skönt och ett kvitto på att man gör lite nytta, säger han om 28–23-vinsten mot jumbon Kristianstad – tränat av en annan ex-kroppsaren Ulf Schefvert – hemma i söndags. Det var Bodens första hemmaseger den här säsongen.

ANNONS

Med start nästa onsdag börjar en intensiv period för Boden. I ligan väntar i tur och ordning Lugi (borta onsdag 23/1), Kungälv (hemma söndag 27/1) och Sävehof (borta onsdag 30/1).

Sedan blir det Europaspel, åttondelsfinal i Challenge cup med dubbelmöte på bortaplan mot israeliska Maccabi Srugo Rishon Lezion.

– Vi åker dagen efter Sävehofmatchen och har sedan matcher fredag och lördag. Jag gissar att det är 50/50 om vi ska kunna ta en plats i kvartsfinalen,

Sedan april har Pettersson ett administrativt jobb på Kroppskulturs kansli. Samtidigt är han på ideell bas ansvarig för utvecklingslaget Team Kropps.

Men du är hemma i god tid till division 3-derbyt mellan Kropps utvecklingslag och Uddevalla HK?

– Oh ja! Den missar jag absolut inte, säger han.

ANNONS