Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anaheim svenske back Marcus Pettersson (nummer 65) gratuleras av laget efter sitt första NHL-mål i 6–3-segern hemma mot Chicago.

Petterssons första NHL-mål: "Otrolig lycka"

Det blev svensk målfest när Anaheim besegrade Chicago med 6–3. Rickard Rakell inledde målfesten, Jakob Silfverberg blev tvåmålsskytt och Marcus Petterson satte karriärens första NHL-mål.

Skellefteåsonen Marcus Pettersson draftades av Anaheim 2014 men valde att stanna kvar i Sverige och SHL fram till och med den här säsongen.

Efter 44 mållösa matcher i farmarlaget San Diego Gulls så kallades 21-åringen upp till Ducks i mitten av februari. NHL-debuten kom borta mot Chicago (3–2) i mitten av februari och i natt kom alltså backens första NHL-mål mot samma motstånd men hemma i Kalifornien.

- Först såg jag inte att pucken gick in, så jag blev överraskad när de sade att den satt, säger Marcus Pettersson in en intervju på Anaheims webbplats.

Sparar pucken

Pettersson direktsköt in 3–0-pucken, från långt ut till vänster på offensiv blå linje, och den gick in bakom en skymd Anton Forsberg i Chicagomålet.

Rikard Rakell satte Anaheims första mål i matchinledningen innan Petterssons – som nu spelat åtta matcher i NHL – debutmål. Därefter gjorde Jakob Silfverberg två mål, liksom kanadensiska lagkamraten Corey Perry. Anaheim vann till slut med 6–3. Chicagos svenske målvakt Anton Forsberg blev utbytt efter att ha släppt in fyra mål.

- Att få en tidig ledning var viktigt. De pressade på i andra, men vi lyckades reda ut det ganska bra, säger Marcus Pettersson som, enligt NHL-traditionen, fick behålla pucken efter sitt mål.

- Troligtvis sparar jag den någonstans hemma.

Forsberg avgjorde på övertid

Filip Forsberg blev matchhjälte i Nashville när han avgjorde, på assist från Viktor Arvidsson, mot Colorado i förlängning efter en knapp minut. Matchen slutade 4–3, åttonde raka segern för Nashville. Det är femte gången i rad som laget vänder ett underläge.

- Man önskar att vi inte försatte oss i den situationen så ofta, men samtidigt är det ju ett väldigt styrkebesked att vi hela tiden klarar av att komma tillbaka, säger Filip Forsberg till Aftonbladet.

Colorados Carl Söderberg och Anton Lindholm noterades för assist, och även Nashvilles Mattias Ekholm.