Planstormaren i EM-finalen du inte fick se på tv

I slutet av ordinarie speltid i EM-finalen mellan England och Italien stormade en man i bar överkropp planen. Men det fick inte tv-tittarna se.
– Man kan ju undra vad det är för snille som gör så med tio minuter kvar, sa TV4:s kommentator Åke Unger.

ANNONS

Luke Shaw inledde med ett historiskt snabbt EM-finalmål. Leonardo Bonucci blev den äldste spelaren att göra mål i en EM-final. Sedan gick Italien segrande ur kampen efter straffdrama. Unge målvakten Gianluigi Donnarumma knep räddade inhoppande Bukayo Sakas straff och det italienska jublet visste inga gränser på Wembleys gräsmatta.

På samma gräsmatta som en man från publiken stormade i bar överkropp. Det var i den 87:e matchminuten som han äntrade planen och spelet pausades för en stund innan han till slut kunde tas om hand av säkerhetsvakter. Han sprang runt planen med tröjan i handen innan han blev ikappsprungen.

Åke Unger: ”Undra vad det är för snille”

Tv-bilderna visade inte stormningen. Men TV4:s kommentator Åke Unger talade om det som pågick utanför bild.

ANNONS

– Man kan ju undra vad det är för snille som gör så med tio minuter kvar. En biljett till denna match kostar 25 000 kronor. Vill man inte se klart den då? När England för första gången på 55 år spelar en final. Nu kommer han med allra största hundraprocentiga säkerhet skyfflas ut ur arenan, sa Unger i sändningen.

Det var både burop och jubel som mötte mannen när han fördes bort från händelsernas centrum.

Det stod 1–1 när mannen stormade planen. Men det blev alltså Italien som segrade därefter.

ANNONS