Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Poängkung. Linus Söderblom är optimist inför det heta bohusderbyt mot Dingle.

Poängkungen tror på seger i bohusdebyt

Han leder poängligan och gör överlägset flest assist. Nu ska WH Rockets Linus Söderblom försöka knäcka Dingle i fredagskvällens heta bohusderby i innebandytrean. – Den matchen ser man fram emot hela säsongen, säger han.

19-årige LInus Söderbloms liv handlar mycket om innebandy. Han kommer ursprungligen från Herrestads AIF. Förutom spel med WH Rockets i trean spelar han och tränar också med Stenungsund i division 1. En kombination som fungerar bra.

– Ja, det är inga problem, det går jättebra, säger Linus som bor i Uddevalla och har pendlat till Stenungsund i tre år.

Medan Stenungsund ligger under nedflyttningsstrecket i ettan går det betydligt bättre för sammanslagningen mellan Herrestad och Walkesborg. Laget toppar just nu trean klart och har chans att göra ett litet ryck vid seger över Dingle. Linus Söderblom toppar poängligan på 40 poäng. Han har gjort 17 mål och 23 assist. Klubbkompisen Dennis Hjoberg är tvåa på 32 poäng. Han har däremot gjort hela 28 mål och bara fyra assist.

– Att vara framspelare är en stil som kanske passar mig lite bättre. Men det är inte så enkelt att jag spelar fram Hjoberg till hans mål för vi spelar i olika kedjor, skrattar Linus Söderblom som oftare spelar fram kedjekompisen Viktor Westin.

Han är förhoppningsfull inför fredagskvällens derby där han har analysen om ett drömscenario fullständigt klart för sig. Han beskriver det dessutom i detalj.

– Om vi kan spela innan som vi gjort mot Dingle är det inga problem. Om Hjoberg skjuter som han brukar och jag kan spela fram Viktor Westin samtidigt som Sandström sköter sig i målet och vår tränare Tommy håller nerverna i styr så vinner vi, säger han.

Vågar du dig på ett tips om resultatet?

– Jag tror det kommer bli väldigt tufft. Matchen är jämn inledningsvis, i den andra halvleken drar vi i från och vinner med 7–4, säger han segervisst.

Vad är den största skillnaden mellan ettan och trean?

– Det är tempot. I trean kan man springa runt lite med bollen på egen hand, men i ettan kommer det alltid nån och käkar upp en om man gör det för länge. Även fysiken är stor skillnad.

Om framtiden säger han att han vill spela på så hög nivå som möjligt. Om WH Rockets skulle ta steget upp i tvåan kan han tänka sig att enbart satsa på spel i den klubben, om de flesta spelarna stannar och några nya kommer till.

– Jag har pendlat till Stenungsund i tre år, så det hade varit skönt att slippa det. Men kanske drar jag vidare till Pixbo i ettan eller något i annat fall. Det känner jag mig absolut mogen för, säger han.

Han tror att dagens upplaga av WH Rockets skulle klara sig bra i tvåan, men att laget skulle behöva förstärkning på sikt.

– Skillnaden mellan tvåan och trean är inte så stor, men upp till ettan sedan är det ett stort steg eftersom det inte finns så många division 1-serier, säger han.