Pontus Andreasson klar för hockeyallsvenskan

En lång flytt blir att se fram emot för Munkedalsfostrade Pontus Andreasson, som förra säsongen spelat med Hanhals i hockeyettan. Nu väntar hockeyallsvenskan för 20-åringen.
– Det kommer att bli tuffare och det kommer att gå snabbare. Men det ser jag fram emot, säger han.

ANNONS
|

Joakim Andersson och Kalle Olsson. Båda två har spelat i SHL och är fostrade i hockeyklubben Munkedals BK. Nu väntar ett nytt äventyr för ytterligare en spelare som är fostrad i bruksklubben. Pontus Andreasson har nämligen tecknat ett tvåårskontrakt med Björklöven. Det bekräftade klubben på sin hemsida.

– Det känns bra att veta att det är ett längre kontrakt. Det ska bli kul och jag hoppas kunna hålla mig skadefri, säger han.

Tillhört Frölundas organisation

Flyttlasset går till Umeå redan i maj, vilket blir en helt annan miljö än den som Pontus Andreasson är van vid. Han har bott i Göteborg och tillhört Frölundas organisation sedan han lämnade Munkedal för några år sedan.

ANNONS

– Det blir en lång men samtidigt intressant flytt. Jag hoppas såklart att det blir mycket hockey för min del, säger han och poängterar att detta är ett steg i rätt riktning.

38 poäng på 35 matcher

Han lägger bakom sig en som han själv beskriver som okej säsong. Han har varit utlånad från Frölunda till Hanhals i hockeyettan. Där blev det 38 poäng på 35 matcher för centern, som även kan spela ytterforward.

Pontus Andreasson blir därmed Björklövens första nyförvärv efter att den nya sportchefen Per Kenttä tagit över.

– Han har framtiden för sig och vi är glada att han valt att skriva ett tvåårskontrakt med Björklöven, säger Kenttä till Björklövens hemsida.

ANNONS