Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Dennis Lindblom firar efter Rockets mål i matchen mot Sisjön. Bild: Joel Hansson

Positiva vibbar i Rockets inför omstarten

För Rockets har det varit en säsongsinledning över förväntan. Men ännu finns saker att slipa på. Nu inleds den andra delen av premiärsäsongen i division 1 för Uddevallalaget.

Det har varit tufft och jämnt i inledningen av säsongen för Rockets. Men många gånger har laget gått segrande ur striden. När serien nu startar om efter juluppehållet är det positiva röster från klubbens sida.

– Halvvägs ligger vi bättre till i tabellen än den målsättning vi hade. Hade vi hört inför säsongen att vi skulle ha 16 poäng och en sjätteplats hade vi tagit det alla dagar i veckan, säger Martin Svedberg, tränare för WH Rockets.

Revanschsuget Rockets

Det var i premiärmatchen i september, WH Rockets första match i division 1, som laget mötte FBC Partille. 5–5 blev resultatet då och en delad poäng. Det är just Partille som väntar när säsongen nu drar igång igen. Under säsongen har dock Rockets sprungit ifrån och distanserat sig från lagen i botten, där Partille för tillfället ligger.

– Det var ingen bra match men vi fick med oss en poäng och jag tycker att det finns en god chans för seger, säger Svedberg.

Stor utveckling i laget

Sedan den första matchen tycker Martin Svedberg att Uddevallalaget har utvecklats. Han menar att det är en stor skillnad då jämfört med det Rockets som kommer till start på fredag.

– När vi inledde säsongen visste vi inte hur det skulle vara och vi var tvungna att anpassa oss till tempot och bättre motstånd. Nu vet vi att vi är på en nivå där vi kan matcha alla, säger han.

Inför matchen blir också försvarsspelet, som många gånger förr, den viktiga pelaren för att Rockets denna gång ska lämna mötet mot Partille som segrare.

– Vi vet att vi är bra och gör mycket framåt. Det gäller att fokusera och komma rätt i situationerna. Då har vi alla möjligheter att vinna matchen, säger han.

Sjukdomar största oron

Orosmomentet inför matchen har varit de senaste veckornas sjukdomar som cirkulerat i truppen vilket gjort att laget inte har kunnat gå för fullt på träning.

– Vi har haft möjligheten att ha den trupp vi velat på matcherna, men det har varit svårare under träningsperioderna där vi inte kunnat gå för fullt. Man måste behålla matchtempo och känna på närkamperna. Det är viktigt, vinner man ingen närkamper vinner man ingen matcher, säger Svedberg.

Målet står kvar

Målsättningen inför året var att etablera sig i division 1. Den målsättningen kvarstår.

– Vi ändrar ingenting där. Vi ska fortsätta kriga med näbbar och klor för att vinna varje match. Det är för tidigt att sikta på något annat, det kan vi göra först när vi är på trygg mark, säger Svedberg.

Inför matchen:

Innebandy, division 1 västra Götaland, herrar

WH Rockets–FBC Partille

Agnebergshallen, fredag 19.30

Läget i Rockets: Alla spelare tillgängliga till matchen. Enda frågetecknet är målvakten Linus Backlund.