Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
James Sinclair gav Ljungskile ledningen i den 67:e minuten.

Pressat Ljungskile fick oavgjort i Jämtland

Det blev en poäng för Ljungskile SK i Östersund. Matchsviten i superettan står sig därmed stark.

En första halvlek där Östersund var det klart bättre laget och hade flera farliga chanser att göra både ett och två mål. Men spetsen i avsluten saknades.

Först ut var en frisparksvariant där två passningar gav Seon-Min Moon ett läge att slå ett inlägg i straffområdet men bollen täcktes bort av en Ljungskileförsvarare.

Just Seon-Min Moon oroade de grönvita flertalet gånger och när han mot slutet av halvleken kom helt fri mot Alex Horwath trodde nog de flesta på läkataren att det skulle brta dödläget. Men chippen gick precis över ribban.

Hög press

För Ljungskile så kom den farligaste chansen efter en dryg halvtimme när David Johannesson ryckte sig fri och passade Ken Sema som försökte sig på en styrning men bollen gick precis utanför stolpen.

Annars var det mest passningar inom backlinjen för att inte riskera att bli straffade av Östersunds snabba kontringar. Så fort hemmalaget erövrade bollen var Ljungskile snabbt upp i en hög press och hade lika fort ett samlat försvar på egen planhalva.

Men det var mållöst i halvtid.

– Vi prata i paus på att sätta högre press på deras spelare , säger tränaren Tor Arne Fredheim.

Den andra halvleken var den första lik och Östersund pressade på och hade mycket boll men det var fortsatt svårt för hemmalaget att få till några farligheter, utan man litade mycket på den individuella skickligheten hos Modou Barrow.

Men ju mer tiden gick desto försiktigare blev de rödsvarta och när Ammar Ahmed fick bollen utanför eget straffområde så pressades han hårt av flera Ljungskilespelare.

Vätskepaus

Vilket ledde fram till att han tappade bollen som James Sinclair snappade upp och tryckte till. Skottet satt precis längs med Aly Keitas stolpe och ledningsmålet var kanske inte världshistoriens mest rättvisa mål, men mål var det.

– Sen tycker jag att vi har flera chanser att göra ett par mål till men det ville sig inte riktigt idag, säger Fredheim.

För första gången någonsin så dömde domaren, Lars Olsson från Umeå, att det skulle vara vätskepausar mitt i halvleken och i en sådan så passade Östersund på att göra ett byte.

In kom Alexis Mendiola och han skulle verkligen påverka matchen de 17 minuter han fick vara inne på konstgräset.

För fyra minuter senare så avancerade just Mendiola in på Ljungskiles planhalva, tittade upp och såg att Modou Barrow sprungit sig fri.

Passningen satt på läppen på Barrow och skottet lika klockrent mellan Alex Horwaths ben. Kvitterat.

Mot slutet av matchen så pressade Östersund på för att skapa ett ledningsmål som skulle bryta Ljungskiles mäktiga matchsvit men med ett tajt försvarsspel, som det varit i hela matchen, så kunde Ljungskile få med sig en poäng hem.