Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Meraf Bahta tog brons i friidrotts-EM i somras. Arkivbild.

Prisutdelning skjuts upp – på grund av Bahta

Hällelöparen Meraf Bahta är nominerad till Friidrottsgalan för Årets prestation. Men på grund av att hon är misstänkt för dopningsbrott skjuts prisutdelningen upp.

Meraf Bahta är en av tre nominerade till priset för årets kvinnliga prestation i friidrottslandslaget. Hon är också misstänkt för dopningsbrott och har av Riksidrottsförbundets dopningskommission föreslagits bli avstängd i ett år.

Svenska friidrottsförbundet meddelar nu att prisutdelningen, som skulle ha ägt rum på Friidrottsgalan nästa vecka, skjuts upp. Juryn anser att Bahtas resultat och prestationer är starkast i kategorin, men om hon stängs av kan flera resultat – bland annat hennes EM-brons på 10 000 meter – strykas i efterhand.

"Styrelsen har hanterat frågan och valt att under rådande omständigheter skjuta på utdelningen av priset Årets kvinnliga prestation i landslaget. Det är viktigt att den rättsliga processen får fortsätta ha sin gång och vi avvaktar därför slutligt besked i vistelserapporteringsärendet innan vi kommer att utse den rättmätiga pristagaren", säger förbundets generalsekreterare Stefan Olsson.