Snart dags för Rössös första träningsmatch under försäsongen. Tränaren Magnus Carlund: "Det finns spelare som ser intressanta ut"
Snart dags för Rössös första träningsmatch under försäsongen. Tränaren Magnus Carlund: "Det finns spelare som ser intressanta ut" Bild: Håkan Fredriksson / Privat

Provspelare får chansen i testmatch

Tänkbara spelare har provtränat och snart är det dags för en testmatch. Nu har Rössö på allvar påbörjat resan mot ännu en säsong i division 1.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Under veckan har några spelare från Bohuslän fått provträna med laget.

– Det finns spelare som ser intressanta ut, men sedan handlar det ju om vad vi vill och vad de själva vill, säger Magnus Carlund, en av Rössös tränare.

På måndag får han och resten av lagledningen en chans att se några av dessa i spel då laget reser till Göteborg för en testmatch mot Göteborgs FF, nyuppflyttade till division 1 mellersta Götaland.

Eventuellt blir det en match till innan årsskiftet.

– Vi jobbar på ytterligare några spelare och då kan vi behöva ett tillfälle för att se hur de agerar i matchsituationer.

ANNONS

Ny på bänken är och den tredje personen i lagets nya tränartrio är Ulrik Gustafsson som bland annat ska ansvara för en tydlig ansvarsfördelning i lagledningen.

Gustafsson, med Örebrolaget Adolfsbergs IK som moderklubb, har tidigare jobbat på idrottsgymnasiet i Kungälvs tillsammans med Magnus Carlund och har tränarerfarenhet från seniorer i Kareby IS och klubbens ungdomslag.

– Han står för ett tydligt ledarskap och har samma syn på fotboll som oss andra.

Rössös kommande motståndare har nu också fastställts av Svenska fotbollförbundet. Totalt blir det fyra lag från division 2 som flyttas in i den nya upplagan av division 1 Norra Götaland. Sist att placeras in i serien blev Göteborgslagen Göteborgs DFF och Qviding

Rössös serie 2020

Torsby IF (från div 2), Rävåsens IK Karlskoga, IFK Hallsberg (från div 2), Säffle FF (från div 2), IK Gauthiod, Skoftebyns IF, Trollhättans FK (från div 2), IK Rössö, Lödöse Nygård IK, IK Friscopojkarna, Göteborgs DFF och Qviding FIF.

ANNONS