Skarsjövallen när publik var tillåten.
Skarsjövallen när publik var tillåten. Bild: ADAM IHSE / TT

Publik kan snart vara välkommen tillbaka till arenorna

Efter en sommar med tomma läktare kan fotbollen vara på väg att nå en lösning om hur man ska kunna tillåta publik i höst.

ANNONS
|

Svensk fotboll kan vara på väg att äntligen få öppna upp läktarna för publik. Fotbollskanalen rapporterar om att Svenska fotbollförbundet och idrottsminister Amanda Lind ska sitta ner och försöka nå en lösning om när klubbarna kan tillåta publik på sina arenor igen.

För sajten Fotbolldirekt.se utvecklar SvFF sina tankar.

– Vi hoppas kunna se de första varianterna av publik på matcherna redan under augusti, om inte annat testmöjligheter, säger Lars-Christer Olsson, SvFF:s förbundsstyrelse och ordförande för Svensk Elitfotboll till Fotbolldirekt.se.

I fredags gick Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson ut, tillsammans med speedwayförbundet, i ett öppet brev med en vädjan om dialog med ansvariga myndigheter om möjligheten att ha begränsad publik på arenorna.

ANNONS

I brevet beskriver Nilsson en frustration över att vissa branscher måste följa bestämmelserna om 50 personer medan andra inte. Han redogör också för hur idrotten sysselsätter mängder av folk över hela landet och uppmanar regeringen vidta åtgärder för att tillåta publik, så länge social distansering upprätthålls.

Karl-Erik Nilsson kommer tillsammans med Lars-Christer Olsson och fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand sitta ner på ett möta med idrottsministern på torsdag.

– Det är bra att det äntligen blir ett möte om det. Och det gäller inte bara för fotbollen utan andra idrotter, säger Lars-Christer Olsson till Fotbolldirekt.se.

ANNONS