Jonathan Pudas avgjorde mot Brynäs för andra gången på 48 timmar.

Pudas sänkte Brynäs igen

Skellefteå krigade sig tillbaka från 0–2-underläge och kunde besegra Brynäs för andra gången på 48 timmar. Precis som två dagar tidigare var det backen Jonathan Pudas som avgjorde matchen. I Gävle i torsdags blev han matchhjälte i straffläggningen, nu dundrade han in 3–2 i förlängningen.

|

- Jag höjde klubban mot lysrören och tog i för kung och fosterland. Skönt att se den gå in, vi var värda segern, sade Pudas.

Kampen runt slutspelsstrecken är mördande. Varje poäng, varje mål kan vara avgörande i slutändan och Skellefteås tvåpoängare kan vara guld värd till slut.

- Tycker faktiskt att vi var värda tre poäng. Starkt ändå att kriga oss tillbaka, vi fick en tuff start, sade matchhjälten som hyllades stort av hemmafansen efter sitt dundrande segerskott.

Svart svit bröts

Klacken har gått genom ”eld och genom vatten” på sistone, precis som de sjunger från läktaren.

- De har verkligen fått jobba i motvind efter fem raka torskar, sade Pudas, och syftade på Skellefteås långa förlustrad på hemmaplan. Den svarta sviten bröts nu.

- Riktigt skönt. Vi gör en väldigt bra match, den bästa på länge. Vi var väldigt påslagna över hela banan.

Men det var Brynäs som skaffade sig ett försprång i målprotokollet med två mål i början av den första perioden.

Först genom Nicklas Danielsson som utnyttjade en onödig retur från hemmamålvakten Mantas Armalis och från liten vinkel kunde slå in ledningsmålet för Gävlelaget.

I numerärt överläge kunde backklippan Ryan Gunderson strax efteråt pricka in ytterligare ett mål och utöka Brynäsledningen.

Stormade fram

Men trots tvåmålsunderläget och en brant uppförsbacke fortsatte Skellefteå att storma fram i anfallsvåg efter anfallsvåg.

Utdelningen för slitet kom också så småningom.

Mitt i den första perioden kom hemmalagets första mål när Skellefteå stormade fram på bred front och Adam Pettersson hittade en helt ensam Linus Lindström mitt i slottet.

Mittenperioden fortsatte i samma fart och till slut kunde Skellefteås veteranback Fredrik Lindgren panga upp 2–2 i krysset bakom Brynäsmålvakten Joacim Eriksson.

Rysaren fortsatte in i förlängningen där hemmabacken Jonathan Pudas efter knappa två minuters spel kunde avgöra med ett dundrande slagskott.

Han blev därmed matchhjälte för andra matchen i rad. 48 timmar tidigare i Gävle var det Pudas som ordnat extrapoängen för Skellefteå i straffläggningen.

Förlusten var Brynäs femte i rad men man kämpar vidare för att sig över strecket som innebär spel i åttondelsfinal.

- Vi har haft en tung period med skador på många markanta spelare men krigar på och tittar bara uppåt, sade Brynäs tränare Magnus Sundquist.