Robin Quaison jublar efter målet mot Norge i EM-kvalet.
Robin Quaison jublar efter målet mot Norge i EM-kvalet.

Quaison uttagen trots skadan

Vårens succéspelare Robin Quaison går en kamp mot klockan för att bli spelklar till EM-kvalet. Men Janne Andersson är hoppfull om att Mainzspelaren ska vara redo i tid.

ANNONS
|

Med två mål i den senaste landslagssamlingen, ett mot Rumänien och ett mot Norge, var Robin Quaison det stora utropstecknet när EM-kvalet drog igång för svensk del.

Trots det var en uttagning till de kommande mötena med Malta (7 juni) och Spanien (10 juni) långtifrån given, detta på grund av en fotskada som spelaren under våren drog på sig i sitt tyska klubblag Mainz.

"Verkligen kanonsamling"

Men när förbundskaptenen Janne Andersson under måndagen presenterade sin spelartrupp fanns Quaisons namn med.

- Han gjorde verkligen en kanonsamling senast så jag hoppas verkligen att han hinner friskna till, men gör han inte det så får vi lösa det i alla fall, säger Andersson.

ANNONS

TT: Vad är det senaste gällande Quaisons status?

- Det senaste är att jag pratade med honom igår och rehaben går precis så bra som man hade hoppats att den skulle göra. Därmed hoppas jag att han ska bli så pass bra att han är med fullt här till helgen. Men vi får ta det dag för dag.

Guidetti med igen

En som inte fick plats när landslaget samlades i mars var John Guidetti – men den här gången är anfallaren, tack vare Quaisons skada, tillbaka i truppen.

- Det var väldigt enkelt. Han var inte med i mars och när jag valde att gå på fem forwards för att få täckning för Robin Quaison så var det ganska klart för mig att John var den som skulle komma in som femte forward. Det ska bli jätteroligt att jobba med John som alltid tillför mycket energi både på planen och vid sidan om, säger Janne Andersson.

ANNONS

Övriga anfallare i truppen är Marcus Berg, Al Ain, Alexander Isak, Willem II och Sebastian Andersson, Union Berlin.

TT
ANNONS