Rögles tränare Anders Eldebrink hade all anledning till att rynka på näsan under lördagens ishockeymatch i SHL mot Skellefteå.

Rögles mardrömsstart bara fortsätter

Rögles start på ishockeysäsongen är dålig. Jättedålig. På lördagen kom tredje raka storförlusten, 2–7 hemma mot Skellefteå, och Rögle har redan släppt in 17 mål i SHL.

|

Efter 0–5 i premiären mot Malmö och 1–5 mot Mora hoppades Rögle studsa tillbaka hemma mot Skellefteå.

Det gick väl sådär, om man ska vara snäll.

Oscar Möller gjorde 1–0 för Skellefteå efter 34 sekunder, och västerbottningarna gjorde sedan lite som de ville i den första perioden. Redan efter knappt elva minuter stod det 4–0.

Vass förstakedja

- Det är inte kul alls att släppa in så många mål. Det är inte bra för självförtroendet, men vi ger inte upp, säger Röglebacken Alen Bibic till Cmore.

Roligare var det att spela i Skellefteå. Och särskilt i förstakedjan, som var ett ständigt hot mot Rögle. Joakim Lindström gjorde fyra poäng, Oscar Möller satte två mål och Pär Lindholm stod för en assist.

- Det är nog den bästa kedjan i hela ligan, de är skickliga, säger Rögles tränare Anders Eldebrink.

- De är ett hot varje gång de är på isen. De jobbar extremt hårt för varandra, säger Skellefteås dito Bert Robertsson.

Sjutton insläppta mål

Ett elegant reduceringsmål av Juhamatti Aaltonen i början på den andra perioden var blott ett fartgupp i Skellefteås överkörning, och spänningen dog med Jesper Olofssons rappa handledsskott och Joakim Lindströms kyliga straffmål.

En sömnig sistaperiod gav lagen var sitt mål, och slutsiffrorna landade vid bortaseger, 7–2.

Skellefteå har inlett med två segrar och en förlust, medan Rögle har tre raka storförluster och ligger fast i botten med minus 14 i målskillnad.