Tvåmålsskytt. Irvina Bajramovic stod för två av målen när Rössö slog Skövde KIK med 5-0 på bortaplan.

Rössö tog ny storseger

Årets första bortamatch i serien. Årets första bortaseger i serien. IK Rössö imponerade mot Skövde.

|

Efter att ha krossat Töcksfors i hemmapremiären var det dags för Rössö att bege sig till Skövde för match på Lillegårdens konstgräs.

Då, mot Töcksfors, var det stundtals ett frustrerat Uddevallalag som inte fick tag hål på motståndarna förrän sent i den första halvleken.

Lördagens match mot Skövde gick lite snabbare att få spräcka nollan.

Efter 27 minuter så satte Mathilda Persson 1–0 för gästerna. Tio minuter senare ökade Irvina Bajramovic på. 2–0 stod sig in i halvtidsvilan

– Det var två oerhört psykologiskt viktiga mål att få så nära halvtidsvilan vilket satte oss i bra läge inför andra halvlek, säger Rössös tränare Niklas Christensson.

Rössö var det lag som höll i taktpinnen och styrde tydligt tempot medan Skövde satsade på kontringar.

Hemmalaget var dock aldrig riktigt nära att hota Rössös nykomponerade backlinje.

– Vi fick så sent som för några dagar sen skola om en mittfältare att bli mittback då vi haft mycket sjukdomar i laget, säger Christensson.

Framåt var det ett tålmodigt bolltrillande som var Rössös melodi. Men målen dröjde. Det var först i den 73 minuten som Anna Holmqvist kunde göra trean och därmed också punktera matchen.

Bara minuten senare gjorde nyss inbytte Emma Karnström fyran och det började ställas frågor om hur stor Rössös seger skulle kunna bli.

När klockan så sakta tickade upp mot 90 minuter kunde Irvina Bajramovic göra matchens sista mål när hon fastställde slutresultatet 5–0.

– Resultatet speglar hur matchen såg ut tycker jag, vi skapar mängder av chanser men vi är lite för oskarpa i avsluten stundtals, säger tränare Christensson.

Nästa vecka väntar fjolårsfemman Rävåsen på hemmaplan. Ett lag som likt Rössö vann sin första match i serien, spelar andra under söndagen, och dessutom har de förstärkt med två vassa amerikanskor längst fram.

– Det kommer bli tufft men vi hoppas såklart kunna fortsätta på den inslagna vägen, avslutar Christensson.

Skövde– IK Rössö 0–5 (0–2)

Målen, Mathilda Persson (27), Irvina Bajramovic (39), Anna Holmqvist (73), Emma Karnström (74), Irvina Bajramovic (85)