Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Axel Rämhed satte med tolv sekunder kvar straffen som räddade en viktig poäng för Kropps Bild: Christer Lindgren
Axel Rämhed satte med tolv sekunder kvar straffen som räddade en viktig poäng för Kropps Bild: Christer Lindgren

Rämheds straff räddade Kroppspoäng i slutsekunderna

Förra lördagen tappade Kropps en efterlängtad bortseger i näst sista sekunden. På söndagskvällen räddade laget en poäng borta i slutsekunderna – i samma hall.

Kroppssupportrarna som sett de två senaste seriematcherna behöver förmodligen något lugnande efter besöken i Skövde idrottshall.

– Ja, fy tusan. Det skulle behövas en veckas behandling med någon form av psykofarmaka, säger Kroppstränaren Gunnar Blombäck efter 32–32 i det som tidigare varit hans hemmahall i hundratals matcher.

Kropps har inte imponerat i bortaspelet i och har fortfarande en hånfullt grinande nolla i seriekolumnen för bortasegrar.

Den här gången såg det tidigt ut att gå åt skogen. Bottenlaget Country tog ledningen direkt och med undantag för Simon Tydén Busks 7–8 var Kropps inte i ledningen en enda gång i matchen.

Hemmalagets ledning varierade i storlek, men Kropps fick aldrig grepp om matchen. Det var en ren kraftansträngning som räddade poäng när laget till slut kom ikapp och genom Jonatan Segle kunde kvittera till 31–31. Efter det hade Kropps ett skott i insidan stolpen. Istället var det Countrys Axel Dahlman som gjorde 32–31 med 59.21 på klockan.

Men det var en annan Axel skulle få sista ordet. Kropps fick straff med tolv sekunder kvar och uppdraget gick förstås till den under säsongen så säkre straffskytten Axel Rämhed. Han lät sig inte störas av det pressande läget utan smällde upp 32–32 över Countrymålvaktens högra axel.

De sista sekunderna blev mållösa.

Kropps största problem låg i försvarsspelet. Att släppa in 32 mål mot det lag som hittills gjort minst framåt i serien är inget gott betyg åt Uddevallalagets defensiv.

Gunnar Blombäck var inte alls nöjd med Kropps försvarsspel. Bild: Håkan Fredriksson
Gunnar Blombäck var inte alls nöjd med Kropps försvarsspel. Bild: Håkan Fredriksson

– Nej, vi är för mesiga och enkla i vårt försvarsspel och ojämna i målvaktsspelet. Vi släpper för enkla mål och låter dem bara kliva förbi. Det är som en som en snäll småskoleklass. Några försöker, men det räcker inte, säger Blombäck.

Variationen i tillgängliga spelare är förstås ett problem för Kropps. Hannes Högström gjorde sin första match för laget sedan kvalet våren 2017, Pontus Lundqvist kämpar med skadeproblem och Fredrik Cervell medverkar oregelbundet.

– Det tar förstås tid att komma in och ihop som lag.

Men Fredrik Cervell – som spelade mycket i såväl anfall som försvar – får gott betyg för sina elva mål av Kroppstränaren som annars är kritisk.

– Sett till bortahistoriken är en poäng förstås ett nytt fall framåt, men vi kan prestera betydligt bättre på banan, det är min bestämda uppfattning, säger Blombäck.

Handboll, division 1 södra

Country–Kroppskultur 32-32 (18–15)

Kropps målskyttar: Fredrik Cervell 11, Axel Rämhed 5 (2), Simon Tydén Busck 5, Jonatan Segle 5, Pontus Lundqvist 2, Henrik Blomqvist 2, Hannes Högström och Lukas Stomwall.

Kolla andra resultat och läget i tabellen här

Elva mål från Fredrik Cervell bidrog starkt till Kropps viktiga poäng. Bild: Christer Lindgren
Elva mål från Fredrik Cervell bidrog starkt till Kropps viktiga poäng. Bild: Christer Lindgren