Anton Rödin lämnar Tre Kronor och missar Karjalaturneringen på grund av en hjärnskakning. Arkivbild.
Anton Rödin lämnar Tre Kronor och missar Karjalaturneringen på grund av en hjärnskakning. Arkivbild.

Rödin missar Karjala – Johansson debuterar

Det blir inget spel i Karjalaturneringen för Anton Rödin. Davosforwarden har drabbats av en hjärnskakning och kommer att lämna Tre Kronor. Målvakten Lars Johansson spelar mot Tjeckien i kväll och gör landslagsdebut vid 31 års ålder.

ANNONS
|

Rödin har varit osannolikt skadeförföljd de senaste åren. Så sent som i våras drabbades han av en fingerskada när han jagade en VM-plats med Tre Kronor och fick avsluta säsongen.

De senaste åren har han också drabbats av två knäskador och ett fotledsbrott.

- Jag lider med honom, det är enormt synd, men samtidigt är det viktigt att han nu får den tid det tar för att rehabilitera sig. Hälsan är det viktigaste vi har, säger förbundskaptenen Rikard Grönborg.

ANNONS

"Mår bättre"

Träningen i går kväll var nästan över när Rödin kolliderade med Dennis Rasmussen och fick en smäll mot huvudet. Direkt efteråt hade han inga känningar, men senare på kvällen konstaterades en hjärnskakning och han fanns inte med på Tre Kronors matchvärmning i dag på förmiddagen.

- Han är kvar på hotellet och nu på morgonen mår han bättre. Men han är inte aktuell för spel i helgen och kommer att åka hem till Davos i stället, säger landslagsläkaren Jonas Kalman.

Rödin kommer nu att följa den så kallade hjärntrappan och är borta i minst en vecka.

Bäst i KHL

I kvällens match mot Tjeckien i Prag kommer Tre Kronor att spela med fyra kedjor och sex backar. Backarna Philip Holm och Viktor Lööv och forwarden John Norman vilas efter att ha kommit sent in i laget.

Förre Frölundamålvakten Lars Johansson, nu i CSKA Moskva, får chansen i kväll och gör landslagsdebut vid 31 års ålder. Han har en kanonhöst bakom sig och har bäst räddningsprocent i KHL med 96,9 på tio spelade matcher. Han är den äldste debutanten i Tre Kronor sedan backen Johan Åkerman 2006 debuterade 34 år gammal.

ANNONS

- Det ska bli jättekul att se honom i vår miljö. Vi var imponerade av honom redan förra året, säger Grönborg.

Prag, TT:s utsände
ANNONS