Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Rögles Daniel Bertov gjorde ett mål i 3–2-segern borta mot sin gamla klubb HV71 i SHL-ishockeyn.

Rögles lyft – Bertov målskytt mot gamla laget

Daniel Bertov är från Huskvarna, spelade i HV71 i ungdomsåren, och lirade i HV71:s J18-lag.   Sedan lämnade han föreningen. Nu har han visat att släkten är värst.

När Rögle tog tredje raka vinsten och HV71 åkte på tredje raka förlusten då gästerna vann med 3–2 i Kinnarps Arena gjorde 26-årige Daniel Bertov sitt första SHL-mål för säsongen för sitt Rögle då han satte 1–0 mot sin moderklubb.

- Det kändes kul. Domaren tog bort glädjen när han vinkade bort det först, men som tur var godkände han det sedan, säger Daniel Bertov.

Anledningen var att Daniel Bertov sköt ett skott som gick i mål, men Leon Bristedt var inne i målgården. Han blev dock ditknuffad av David Gustafsson i HV71 och därför godkändes målet efter videogranskning.

Daniel Bertov är uppvuxen i Huskvarna och det var HV71 som gällde i ungdomsåren och nu blev han målskytt mot sin moderklubb. Bertov gör sin första säsong i Rögle, kommer närmast från Leksand där han lirade i tre säsonger.

"Speciellt"

-  Målet visar väl att släkten alltid är värst. Visst var det lite speciellt att göra mål mot HV71, säger Daniel Bertov.

En spelare som har imponerat ordentligt under säsongen och är trea bland samtliga spelare i plus/minus-statistiken i SHL.

- Det har pratats en del om det där och det har verkligen gått bra för mig och jag trivs fantastiskt bra i Rögle.

Det enda som inte fungerat har varit målskyttet och tränaren, Cam Abbott, har försökt pusha Daniel Bertov.

- Han har sagt till mig att skjuta mer och jag har sagt att målen kommer lagom till slutspelet, men  visst var det skönt att sätta dit en puck nu, säger 26-åringen.

Rögle började serien svagt, men har kommit mer och mer och har nu tre raka vinster.

Uppryckning

- Efter den svaga inledningen satte vi oss ner och pratade igenom vårt spel och kom överens om att vi flängde runt för mycket. Nu har vi ett eget spel. Vi är mycket mer rädda om pucken och slänger inte bara iväg puckarna.

Segern för Rögle mot HV71 betydde att Ängelholmslaget gick upp på slutspelsplats.

-  Det är ett styrkebesked av oss att ha vunnit tre raka. Vi siktar på att bli bland de sex bästa och gärna komma ännu högre och få hemmaplansfördel i slutspelet, säger Bertov.

Mot HV71 var Rögle illa ute efter den andra perioden då det stod 1–1, men laget visade kyla och styrka i slutperioden och det var veteranen, Daniel Widing, som kunde göra det avgörande 3–2-målet.

- Vi tyckte att vi hade ett superutgångsläge då det var 1–1 efter den andra perioden och hade allt att vinna och det var sköt att vi gjorde det, säger Daniel Bertov.