Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Stina Nilsson följer inte med till Norge. Arkivbild

Rönnlund får chansen – Nilsson står över

Ett namn sticker ut i Sveriges trupp till världscuptävlingarna i Beitostølen: Elina Rönnlund – barnbarn till de legendariska skidåkarna och OS-guldmedaljörerna Assar och Toini Rönnlund.

Elina Rönnlund, 22, har tidigare kört världscupen i Sverige, men får nu för första gången chansen med A-landslaget. Rönnlund vann nyligen en nationell tävling i Idre.

"Det är en oerhörd konkurrens om platserna på damsidan, men Elina gjorde det bra i Idre då hon vann med nästan tio sekunder före Jonna Sundling i loppet över 10 kilometer", säger landslagschefen Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Distanslopp över 15 respektive 30 kilometer och stafetter står på programmet i norska Beitostølen i helgen. Då väljer sprintspecialisterna Stina Nilsson, tvåa i Lillehammer förra veckan, och Hanna Falk att stanna hemma.

"Vi fick fortsatt starka prestationer i Lillehammer och känner oss väldigt nöjda med helgen. Flera åkare väljer att stå över kommande helg för att i stället få en lugnare träningsvecka på hemmaplan", säger Grip.

Stjärnskottet Ebba Andersson är däremot med liksom Charlotte Kalla. Dessutom är veteranen Daniel Rickardsson tillbaka efter att ha stått över tävlingarna i Lillehammer.