Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Rebecka Christensson är klar för spel i lördagens bortamatch. Bild: Nemanja Kazic
Rebecka Christensson är klar för spel i lördagens bortamatch. Bild: Nemanja Kazic

Rössö jagar en ny seger för att haka på i toppen

Är Rössö tillbaka på segerspåret? Svaret kommer på lördagseftermiddagen i bortamatchen mot Skövde KIK.

Rössö öppnade seriespelet med två raka segrar. Sedan dröjde det tre matcher innan nästa vinst. En storseger med 8–1 mot Bullaren i distriktsmästerskapet i tisdags fyllde på självförtroendekontot.

– Det gav oss positiv energi och en skön känsla, säger tränaren Niklas Christensson inför resan till Skövde där matcherna brukar vara svängiga. Förra säsongen fick Rössö en ordentlig omgång (5–3) på Södermalms IP.

I vår slåss fjolårstrean Skövde – även i år förstärkt med amerikanska spelare – i botten av tabellen, men enligt Christensson finns all anledning att vara på sin vakt.

– De har kanske inte börjat så bra som väntat, men vi måste jobba hårt för att kunna vinna. De är alltid svårslagna liksom de flesta lag i den här jämna serien. Alingsås ser förstås väldigt starka ut, men i övrigt känns det just nu väldigt ovisst.

I fjol var det Rössö som var den stabila segermaskinen i toppen. Vad är skillnaden mot i fjol?

– I de tre första matcherna var vi inte så bra spelmässigt, men i de senaste matcherna har vi presterat ett bra passningsspel. Däremot måste vi bli bättre på att skapa målchanser och att sedan omsätta chanserna i mål.

Att laget saknar Irvina Bajramovics kapacitet är klart, men antalet skador är kanske det som hittills sargat Uddevallalaget mest.

– Det är så mycket som ska klaffa och att vara skadefria gör att man får en kontinuitet och vinner de där jämna matcherna. Men det är bara att jobba på och ta...

En match i taget?

– Precis. Du har hört mig säga det förr va?

Fotboll, division 1 Norra Götaland

Skövde KIK–IK Rössö

Södermalms IP, Skövde, lördag 15.00

Läget i Rössö: Rebecka Christensson är tillbaka efter skada och och Linnea Gustafsson testades för spel under fredagen. Anna Holmqvist missar troligen matchen, liksom Mathilda Eljas samt Frida Emilsson som på fredagsmorgonen vaknade med feber.