Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Det är alltid speciella möten när Rössö och Gauthiod ställs mot varandra. Nu för tionde säsongen i rad. Bild: Håkan Fredriksson
Det är alltid speciella möten när Rössö och Gauthiod ställs mot varandra. Nu för tionde säsongen i rad. Bild: Håkan Fredriksson

Rössö jagar första bortasegern sedan 2014

Rössö mot Gauthiod. Efter tio raka år i samma serie har de årliga matcherna utvecklats till ett klassiskt derby. Alltid tajt, tufft och ovisst.

Ifjol säkrades Rössös serieseger och kvalplats till elitettan mot just Gauthiod och på måndagskvällen är det dag igen. Efter tre raka matcher utan förlust är det ett Uddevallalag med självförtroende som åker till Grästorp för ännu ett möte med den kära gamla rivalen.

Rössötränaren Niklas Christensson håller med om att matcherna mot Gauthiod är något extra.

– Det har verkligen blivit ett speciellt och oftast ovisst möte. Jag har både goda och mindre goda minnen från de här matcherna, säger han.

Målrikt har det också varit, fyra mål per match i snitt, men även om Rössö med undantag för 2014 alltid varit före i sluttabellen så är det Gauthiod som har ett knappt, men klart övertag när det gäller inbördes möten. Och på Gauthiods hemmaplan, Lunnevi, har Rössö inte vunnit sedan 2014. Då var det en viss Rebecka Blomqvist, som i sin senaste match för moderklubben, blev matchvinnare med två mål.

Nu går tabellfyran Rössö för att bryta den trenden mot sjuan Gauthiod. Grästorpslaget har blandat högt och lågt i de senaste omgångarna genom att först, som hittills enda lag, besegra serieledande Alingsås på bortaplan för att i nästa match förlora hemma mot sladdande Skövde hemma.

– Vi var inte riktigt nöjda med prestationen efter en sen kvittering och 2–2 mot Rävåsen, men gör vi en bra match finns alla chanser att vinna och att klättra i tabellen, säger Rössötränaren.

Inför matchen

Fotboll, division 1 Norra Götaland

IK Gauthiod–IK Rössö

Lunnevi IP, måndag 19:30

Läget i Rössö: Linnea Gustafsson knäopereras på måndag. I övrigt var alla spelare tillgängliga under fredagen.