Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Magnus Carlund (vänster) och hans IK Rössö får en spelledig helg efter att Sarpsborg ställt in lördagens träningsmatch. Bild: Malin Rindvik
Magnus Carlund (vänster) och hans IK Rössö får en spelledig helg efter att Sarpsborg ställt in lördagens träningsmatch. Bild: Malin Rindvik

Rössös träningsmatch inställd: "Vad ska jag göra?"

IK Rössö hade på allvar tänkt att inleda försäsongsmatchandet på lördagen. Men med kort varsel ställdes matchen in.

Det var motståndaren, från norska Sarpsborg, som bara dagen innan matchen meddelade Rössö-tränaren Magnus Carlund att laget inte hade tillräckligt med spelare för att genomföra matchen.

Därmed blir det en spelledig helg för Uddevallalaget.

– Vad ska jag göra? Jag har sedan tidigare ganska bra koll på vilket typ av motstånd vi vill möta och det är svårt att hitta en motståndare av den typen dagen innan, säger Carlund.

Samtidigt var det inte särskilt länge sedan som Rössö spelade match. Laget besegrade Stenungsund med 4–0 i DM i onsdags.

– Vi är väl generellt rätt nöjda med den matchen. Vi testade en hel del spelare, som för dem, var lite konstiga positioner där bland annat anfallare och försvarare fick spela på mitten. Vi vill ha en flexibilitet om någon går sönder eller saknas när serien är i gång. Så vi testade för att se några tjejer på lite olika positioner och de skötte sig jättebra. Det var en solid insats rakt igenom, säger Rössö-tränaren.

Får inte frågan om Elitettan

Inget spel i helgen alltså. Och det blir inte heller spel i Elitettan kommande säsong för Uddevallaklubben.

Det fanns en liten chans att Rössö skulle få frågan att ta klivet upp i seriesystemet efter att Kungsbacka tidigare i veckan valt att ge upp sin plats. Men för att frågan skulle gå till klubben hade Sandviken, Luleåklubben Notviken och IFK Norrköping i tur och ordning behövt tacka nej. På fredagen valde Sandviken att acceptera den vakanta platsen.

– Jag pratade med Notviken redan för en månad sedan när jag såg vart det här var på väg. Som jag tolkade det var alla de här tre klubbarna före oss sugna på att gå upp, vilket innebar att frågan troligtvis aldrig skulle blivit relevant för oss. Vi har planerat för division 1 och det andra hade varit en utopi, säger Carlund.