Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Anna Holmqvist gjorde första målet för Rössö. Bild: Håkan Fredriksson
Anna Holmqvist gjorde första målet för Rössö. Bild: Håkan Fredriksson

Rössöseger i jakten på andraplatsen

Toppmöte och storpublik, men för Rössö var bortasegern mot Rävåsen bara fråga om heder och ära.

På lördagen avgjordes nämligen väntat kampen om seriesegern och kvalplatsen till elitettan när Alingsås på hemmaplan och med 9–1-seger säkrade förstaplatsen mot Lödöse/Nygård.

– Visst blir det mer avslappnat, men vi går för andraplatsen, den ska vi ha och avsluta på bästa sätt, säger Rössötränaren Niklas Christensson som lämnar klubben efter sex år som huvudtränare.

Att matchen hade karaktären av träningsmatch skrämde dock inte bort publiken. Inför närmare 700 åskådare på Nobelstadion i Karlskoga tog Rössö ledningen redan i den nionde minuten med mål av Anna Holmqvist efter en målvaktsretur.

– Men kom in helt fel i matchen så innan dess hade Rävåsen haft två klara målchanser, säger Christensson.

Rössö tog över matchen efterhand och såg ut att gå till pausvila med välförtjänt ledning, men efter två tilläggsminuter kunde värmländskornas amerikanska Hannah Scafaria nicka in kvitteringen.

Andra halvlek blev chansrik med ribbträff för hemmalaget och två goda möjligheter för Stella Ullberg och Emma Karnström när Rössö fortsatte att ha greppet om matchen. Det dröjde dock till 76:e minuten innan Linnea Gustafsson följde med från backlinjen och kunde slå in bollen efter ett pass snett inåt bakåt. Rävåsen försökte kvittera, men Rössö höll undan.

– Fina insatser av många spelare idag, bland andra Linnéa Kogsta, Jennifer Davidsson och Ellen Ahlström, säger Christensson som dessutom till slut fick vinna borta mot Rävåsen efter fem försök.