Raketerna lyfter mot division två

Nedräkningen har kommit ned till fyra och fortsätter rulla för Uddevallalaget WH Rockets. Allt är klart för att laget ska lyfta mot division 2

|

– Allt som behövs är en enda seger till. Då är det helt klart, säger tränaren Tommy Karlsson och pustar ut efter fredagskvällens drama i Stenabhallen där serietvåan Marstrand besegrades med 8-6 (1-1, 4-4, 3-1)

Marstrand är det enda lag som besegrat Rockets under säsongen och i mitten av den andra perioden så de ut att upprepa det. Då var ställningen 2-5 och ingenting pekade på att Rockets skulle kunna vända matchen.

Matchen hade verkligen karaktären av en seriefinal. Det var jämt, högt tempo, nervigt, smågruffigt och massor adrenalin. Kort sagt bra underhållning för de 300 på läktarna.

1–1 efter den första perioden var också rättvist. Rockets stod för det bästa spelet, men Marstrand grisade framgångsrikt samtidigt som flera av hemmaspelarna hade påtagligt svårt att få nerverna under kontroll. Inte minst i försvarsspelet som svajade betänkligt i det höga matchtempot.

Det fortsatte efter första pausen när Marstrand effektivt pressade högt, stressade fram misstag och straffade Rockets.

– De gjorde helt rätt, säger Rockets Viktor Vestin.

Med 2–5 på resultattavlan var Rockets ett lag i kris, men lugnt och tydligt ledarskap från tränaren Tommy Karlsson och lagkapten Vestin fick laget att ta fram det som behövdes. Vestin stod själv för två av reduceringarna och lyste matchen igenom med fin teknik och precision i passningarna.

Framåt skapade Rockets chanser under hela matchen, men det var lite si och så med siktet och effektiviteten utom under de dryga fem minuter då matchen bytte karaktär och laget visade varför det i praktiken redan är välförtjänt seriesegrare.

– Vi har vänt matcher hela säsongen och är trygga i oss själva, förklarar Viktor Vestin.

Uddevallalaget gick efterhand också runt på färre spelare och de mest rutinerade i det förhållandevis unga laget fick dra ett tungt lass under slutperioden. Det gick alldeles utmärkt. Inte minst sedan Marstrands spelare tappade orken och tålamodet efter Rockets upphämtning.

Tre mål, två från utmärkte 19-åringen Axel Jacobsson och ett från Dennis Hjoberg, avgjorde matchen. Hjoberg - som varit i rehabilitering efter en skada - bröt också en fyra matcher lång måltorka varför hans målfirande också hade ett tydligt spår av lättnad.

Marstrand kämpade in ett mål, men orken och koncentrationen som tidigare höll liv i matchen var borta. Matchen slutade i gruff framför hemmamålet där Daniel Sandström var stabil matchen igenom, men känslorna svalnade snabbt och Rockets kunde firaden nästan klara seriesegern.

– Mest av allt är det en laginsats. Det har det varit hela året, säger Tommy Karlsson.