Real Madrid bortaslog Granada med 4-1.
Real Madrid bortaslog Granada med 4-1. Bild: Fermin Rodriguez/AP/TT

Real Madrid fortsätter ligajakten på Atlético

Två omgångar återstår, två poäng skiljer. Real Madrid fortsätter att skugga Atlético Madrid i toppen av La Liga-fotbollen.

Real Madrid gjorde vad som behövdes i bortamötet med Granada, där det blev en enkel 4–1-seger till slut.

Luka Modric och Rodrygo ordnade 2–0 före paus. Granada reducerade genom Jorge Molina i 71:a minuten, men fem minuter senare hade Real gjort två mål till. Först genom Alvara Odriozola och sedan satte Karim Benzema i öppet mål, efter en jättetavla av Granadas målvakt Rui Silva som var ute och flaxade långt utanför straffområdet.

Atlético Madrid toppar tabellen på 80 poäng och har kvar Osasuna (hemma) och Valladolid (borta) att möta. Real Madrid har 78 poäng och Athletic Bilbao (borta) och Villarreal (hemma) kvar på programmet. Skulle de två huvudstadslagen hamna på samma poäng är det fördel Real tack vare resultaten i inbördes möten.

Även Barcelona har titelchansen kvar, men den är inte stor. Katalanerna står på 76 poäng.