Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Rebecka Blomqvist fortsätter att leverera nya mål i allsvenskan. Arkivfoto. Bild: Johan Nilsson/TT
Rebecka Blomqvist fortsätter att leverera nya mål i allsvenskan. Arkivfoto. Bild: Johan Nilsson/TT

Rebecka Blomqvist glöder – nya mål och etta i skytteligan

Göteborg hade konserverat formen från i våras. Likaså Rebecka Blomqvist från Uddevalla. Två nya mål gör att hon nu leder skytteligan i allsvenskan.

Göteborg gick på VM-uppehåll i toppen av tabellen med 15 inspelade poäng under den rekordkorta vårsäsongen på bara sju omgångar.

Hela sex spelare från laget var i Frankrike under mästerskapet: Julia Roddar, Elin Rubensson, Julia Zigiotti Olme och Jennifer Falk i Blågult, samt nederländska Loes Geurts och norskan Vilde Böe Risa. Att tabellettan bara haft en veckas träning ihop efter det två månader långa uppehållet märktes inte av i matchen mot tabellfyran Vittsjö.

Vittsjö, som inför mötet var obesegrat på hemmaplan och inte hade släppt in ett mål hemma under våren, fick se sin fina statistik förstöras redan efter sexton minuter när Rebecka Blomqvist gjorde 1–0 till gästerna.

Kort därefter kvitterade Alexandra Benediktsson till 1–1, men sedan tog Göteborg över matchen helt.

Blomqvist igen

Julia Roddar gjorde 2–1 strax innan halvtidsvilan, och knappt hade andra halvlek dragit igång innan Pauline Hammarlund utökade till 3–1. Med sitt andra mål för matchen avslutade Blomqvist Göteborgs målskörd.

Göteborg vann till slut med 4–2 efter att Vittsjös Paulina Nyström snyggat till siffrorna på tilläggstid. I och med segern är Göteborg fortsatt obesegrat i damallsvenskan i år och toppar tabellen före Rosengård.

Efteråt var Rebecka Blomqvist glad för sina nya mål och att hon nu leder skytteligan på sju mål, ett före Lisa-Marie Utland i Rosengård.

– Det är såklart roligt, men Rosengård spelar snart. Det är alltid skönt att göra mål och att vi vinner, säger Rebecka Blomqvist till Bohusläningen.

Har du varit inne i ett bättre målstim än nu?

– Jag hade något liknande stim förra året, men det känns väldigt bra nu och under våra två senaste matcher har jag gjort fyra mål. Förhoppningsvis håller formen i sig.

Vad skulle det betyda om du vann skytteligan?

– Jag kom tvåa i skytteligan i fjol och hoppas göra fler mål i år. Det viktigaste är ändå att vi vinner allsvenskan, det är vad vi siktar på.

Har du varit spelsugen under VM-uppehållet?

– Ja, jag har sett mycket på VM och, tror det eller ej, så har jag jobbat som speaker under Gothia cup. Så suget efter fotboll har byggts upp under de senaste veckorna.