Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Rebecka Blomqvist med när Wolfsburg tog viktig seger

Inget mål, men en viktig seger i toppstriden och första 90-minutersmatchen i ligan. Efter den fina starten i nya klubben Wolfsburg gör Rebecka Blomqvist sig nu redo för ännu en landslagssamling.
– Kul med två matcher och att få träffa alla igen, säger Blomqvist.

På söndagen spelade Rebecka Blomqvist sin andra ligamatch med tyska Wolfsburg. Det blev en annorlunda match i jämförelse med förra veckans snömatch mot Turbine Potsdam, där Blomqvist gjorde sitt första mål i 3–2-segern på hemmaplan.

Den här gången var vädret bättre, men matchen målfattigare och Blomqvist mållös trots flera chanser.

– Jag kunde förvaltat de där chanserna lite bättre, men jag är glad för segern och för att jag fick spela, säger hon till Bohusläningen.

LÄS MER: Mål och seger i Rebecka Blomqvists vintriga ligadebut

Matchen mot Hoffenheim, på tredjeplats i tabellen, var mållös efter den första halvleken, men det var mästarlaget, och nuvarande serietvåan Wolfsburg som tog greppet om matchen. Bland annat hade Rebecka Blomqvist ett mycket bra läge i målområdet efter ett inlägg, men ett försvarsben var i vägen för hennes skott.

Det var en minst lika aktiv Rebecka Blomqvist i den andra halvleken där hon hade flera skott på mål som dock räddades. Det som blev segermålet dröjde till den 55:e matchminuten då Blomqvist fick se lagkamraten Svenja Huth sätta dit det efterlängtade 1–0 målet.

Missade straff – vann ändå

Med sju minuter kvar fick Wolfsburg en straff, där man definitivt kunde sätta punkt för matchen. Men man missade och trots det spelmässiga övertaget blev det blev nerver in i det sista.

Resultatet stod sig dock och Rebecka Blomqvist byttes sedan ut på tilläggstid. Det efter en match där det märktes att hon hittat in i sin nya spelmiljö.

– Kul att vi vann. Det känns som jag kommer in i det mer och mer.

Wolfsburgtränaren Stephan Lerch var också nöjd med resultatet efter matchen.

– Jag vill ge beröm till laget, som inte bara förlitade sig på sitt kvalitetsspel utan också jobbade hårt. Vi agerade med stor passion och maximal intensitet ända till slutet, säger han till Wolfsburgs hemsida.

Åker med landslaget till Malta

Nu väntar ett upehåll i ligaspelet och då drar Rebecka Blomqvist från snö och kyla till varmare breddgrader.

På onsdagen samlas nämligen det svenska damlandslaget på medelhavsön Malta där det väntar träningsläger och två träningslandskamper mot Österrike på fredag och Malta nästa tisdag. Båda matcherna sänds i SVT.

Rebecka Blomqvist ser fram emot en ny samling med landslaget.

– Kul med två matcher och att få träffa alla igen, säger hon och får medhåll av landslagsledningen.

– Det känns bra att vi fått till en lösning med matcher mot Österrike och Malta. Matcher mot internationellt motstånd är viktigt i förberedelserna inför OS, vår viktigaste sportsliga händelse i år, och lägret här i februari är ett av endast tre tillfällen där vi kan samla laget inför mästerskapet, säger landslagschefen Marika Domanski Lyfors till svenskfotboll.se

Förbundskaptenen Peter Gerhardsson håller med:

– Jag ser fram emot att få träffa laget igen och komma igång med förberedelserna inför OS. Kalendermässigt är det fortfarande ett halvår kvar till mästerskapet men sett till antal dagar vi har till gemensamma förberedelser så blir det här ett viktigt läger. Det blir ett bra tillfälle att fortsätta arbeta med vårt spel i både träning och match, säger han.