Rebecka Blomqvist är en av 24 svenska spelare som åker till Algarve cup. Kosovare Asllani (9) och Hanna Glas (4) är också med i truppen.
Rebecka Blomqvist är en av 24 svenska spelare som åker till Algarve cup. Kosovare Asllani (9) och Hanna Glas (4) är också med i truppen. Bild: SIMON HASTEGÅRD

Rebecka Blomqvist uttagen i a-landslaget igen

Rebecka Blomqvist är en av spelarna i förbundskaptenen Peter Gerhardssons trupp till klassiska Algarve cup i Portugal.

ANNONS
|

– Jättekul, det blir spännande. Peter Gerhardsson ringde igår, men det var först idag som jag fick besked om uttagningen, säger Blomqvist till Bohusläningen på onsdagseftermiddagen.

Rebecka Blomqvist från Uddevalla är en av 24 spelare i truppen som kommer att möta Tyskland den 4 mars och spelar därefter mot Norge eller Danmark den 7 mars innan en avslutande match väntar den 10 eller 11 mars.

– Det kan glömmas bort ibland, att läger som Algarve Cup är en bra möjlighet för oss att kunna se spelare som varit med en hel del tidigare, men som inte har så många landskamper ännu. Det ropas ofta på nya spelare men det är också viktigt för oss att kunna se de spelare som inte spelat så många landskamper ännu, även om de inte är debutanter, säger Peter Gerhardsson till förbundets hemsida.

ANNONS

Rebecka Blomqvist kommer från ett framgångsrikt 2019 där hon bland annat fick göra just a-landslagsdebut och spela i Champions league med sitt Göteborgs FC. Forwarden blev också för andra året i rad tvåa i den allsvenska skytteligan och den spelare som sammanlagt gjorde flest mål och målgivande passningar i allsvenskan.

– Jag är glad att få vara med igen, säger Rebecka Blomqvist som kallades till sin första A-landslagssamling under 2019 då hon också fick debutera med ett inhopp i EM-kvalsegern mot Lettland med 4–1. Hon var också med i truppen i kvalsegern med 7–0 mot Slovakien hemma i Göteborg, men blev den gången kvar på bänken.

Under hösten spelade Blomqvist också två landskamper med U23-landslaget. 1–11 mot Ryssland och 2–2 mot Nederländerna där hon stod för båda de svenska målen.

LÄS MER: Unga talangen uttagen

ANNONS