Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Brooks Koepka försöker försvara titeln i PGA-mästerskapen.

Rekordledning för Koepka i PGA-mästerskapen

Svenskarna har fortsatt långt till täten i PGA-mästerskapen på Bethpage Black i delstaten New York. Och för den delen har alla långt till Brooks Koepka – hans ledning med sju slag är den största efter 54 hål i turneringens historia.

Regerande mästaren Koepka hade ingen lysande dag i Bethpage, men en parrunda innebär ändå att han håller alla andra på avstånd, och har guldläge inför söndagens avgörande. Efter tre rundor ligger den 29-årige amerikanen på -12, och har alltså sju slags marginal till närmaste utmanare, kvartetten Harold Varner (USA), Jazz Janewattananond (Thailand), Luke List (USA) och Dustin Johnson (USA).

- Det kommer att krävas något extra för att nå ifatt Brooks, säger Johnson till medierna efter lördagens spel.

- Men det är definitivt görbart på den här banan.

Henrik Stenson och Alex Norén klarade båda kvalgränsen i fredags, men har i övrigt inte mycket att jubla över. Stenson, som sammanlagt låg på två över par efter de två första dagarna, hade problem ute på den svåra banan och gick runt på 75 slag, fem över par. Ingen rolig läsning för svensken, som blandade och gav med två birdies, fem bogeys och en dubbelbogey.

Därmed rasade han i fältet och ligger nu på delad 64:e plats.

Inte heller Alex Norén hade någon rolig dag. 36-åringen, som brottats med en förkylning, gjorde förvisso en bättre runda än Stenson men fick nöja sig med fyra över par efter två birdies, sex bogeys och resten par.

Norén tappade till delad 58:e plats på totalt sex över par.