Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Lagbild från den historiska landskampen 1 april i Örebro när Sveriges damlandslag spelade sin första landskamp mot Tjeckien. Bild: JOHAN BERNSTRÖM

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Rekordmånga från IFK Uddevalla futsal får chansen i landslaget

Sju spelare från IFK Uddevalla är uttagna till den senaste landslagstruppen. I början av april väntar Italien i ett dubbelmöte, i Vetlanda. För Nanna Jansson blir matcherna extra speciella.

Förbundskaptenen Mufad Bajraktarevic har tagit ut 18 spelare. Flest spelare kommer från IFK Uddevalla futsal: My Olofsson Hjelm, Mathilda Eljas, Nanna Jansson, Linnéa Kogsta, Sandra Bagger, Hilma Lundqvist och Hanna Österberg.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

För Nanna Jansson blir matcherna extra speciella. I höstas spelade hon för den italienska klubben Olimpus Roma. Ett äventyr som gjorde henne till Sveriges första kvinnliga utlandsproffs innan hon återvände till Sverige och IFK Uddevalla.

I Rom kom hon extra nära en lagkompis: landslagsspelaren Ariana Pomposelli.

– Det ska bli riktigt roligt att få möta henne och att vi ska få träffas igen. I Italien tog hon hand om mig på ett bra sätt. Hon hjälpte mig med taktiken och italienskan. Så vi spenderade mycket tid ihop, säger Nanna Jansson.

"Lite extra"

Ariana Pomposelli har spelat för det italienska landslaget under de senaste åren. Enligt Nanna Jansson är hon en fantastiskt duktig spelare.

– Det är alltid speciellt att få spela i landslaget, men nu blir det lite extra mot Italien. Det ska bli roligt att få möta en så bra kompis. Vi har redan hunnit stämma av, via SMS, om vi båda var uttagna.

I ärlighetens namn vet inte Nanna Jansson så mycket om det italienska landslaget.

– Nej, men det är mycket mer taktik i Italien och de är skickliga med sulorna. Sedan brukar de spela en mot en i försvarsspelet.

Landskamperna mot Italien spelas i Vetlanda 2 och 3 april.