Vann uppvärmningen. Maria Nilsson från Orient segrade i den traditionella Big Shottävlingen inför Diamond Leaguegalan i Stockholm.
Vann uppvärmningen. Maria Nilsson från Orient segrade i den traditionella Big Shottävlingen inför Diamond Leaguegalan i Stockholm.

Rekordstötar inför Diamond league

Maria Nilsson och Emma Harrysson värmde upp friidrottspubliken inför den stundande Diamond Leaguegalan i Stockholm: Med en bohuslänsk dubbelseger i kula.

ANNONS
|

Det blev en Bohuslänsk dubbel när Big Shot avgjordes i Rålandshovsparken i Stockholm. Det blev också nya distriktsrekordet i kultävlingen som fungerar som uppvärmningstävling inför Diamond leaguegalan på Stockholms Stadion.

Vann tävlingen gjorde Maria Nilsson, Orient, på hela 14.68 efter att den första omgången haft 14.67.

– Jag hade en bra träning i måndags, sedan hade vi DM hemma i går (läs tisdag) och så detta idag, sa Maria – som inte var anmäld i förväg.

– Nej, jag frågade chefen om jag kunde få ledigt för att åka hit och fick svaret jajamen det fixar vi.

Det var tur – för det blev en riktig fullträff med nytt distriktsrekord och det två gånger till och med. Och totalt fyra stötar över drömgränsen fjorton meter, som Maria aldrig varit över tidigare.

ANNONS

– Det känns väldigt bra. Men jag känner att det finns mer ändå.

Kanske får vi redan i sommar se den första Bohuslänskan över 15 meter. Även färska Hälletjejen Emmy Harrysson var på pallen. Och det efter att ha tagit sig upp på silverplatsen i sin sista stöt. Då passerade hon Bianca Salming från Täby IS, som hade 13.23.

– Jag var extra taggade inför sista stöten, sa Emma – som så sent i fredags blev klar för Hälle IF efter att tidigare tävlat för Brattås CK.

Och direkt så förbättrade hon klubbrekordet för seniorer både i helgen och nu i Stockholm. Hennes sista stöt landade på 13.85.

Tävlingen i Rålambshovsparken var den första, efter att tidigare hållit till i Kungsträdgården, och det var nog ett byte som både arrangörerna och de aktiva var nöjda med. I alla fall två tjejer från Bohuslän.

ANNONS