Kropps förra landslagsspelare Peter Olofsson och Lars-Erik ”Larsa” Hansson samt Lysekils Patrik ”Klacken” Classon är några av spelarna som deltar i veteranmötet.
Kropps förra landslagsspelare Peter Olofsson och Lars-Erik ”Larsa” Hansson samt Lysekils Patrik ”Klacken” Classon är några av spelarna som deltar i veteranmötet. Bild: PeO Nilsson

Repris på tuffa prestigemötet – efter 25 år

Ingen handbollsrivalitet i den här trakten har väl varit hetare, bittrare och tuffare än mellan Kroppskultur och Lysekils handbollsklubb. Det har gått 25 år sedan klubbarna möttes elitsammanhang inför till sista platsen späckade Agnebergshallen. Nu är det dags igen – under lättsammare former.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

När Kroppskultur i helgen bjuder på fri entré till ett dubbelevenemang i med sitt allsvenska damlag och herrarna i division 2 bjuds det på ovanlig underhållning mellan matcherna. Då bjuder klubben på en veteranmatch mellan gamla stjärnor i Kropps och LHK.

Med ålderns och hälsans rätt är det flera gamla spelare som tackat nej till att medverka, men publiken kommer i alla fall att få se en räcka profiler med erfarenhet från landslag och förstås massor av elitmatcher.

Ta bara förra landslagsspelarna och OS-deltagarna 1984, Peter Olofsson och Lars-Erik ”Larsa” Hansson som också var nyckelspelare när Kropps 1981 för första gången tog sig till högsta serien.

ANNONS

Från den eran och tiden efter kommer också Lars-Ove Andersson och Mikael Carlsson och Lars ”Hjalle” Hjalmarsson som också fått ansvaret att samla ihop ett konkurrenskraftigt lag.

14-mannatruppen kan minska

Något yngre är Fredrik Niklasson Söderving, Petter Hansson, Niclas Gonzales och Erik Åberg som tillsammans med ytterligare några bildar vad som några dagar innan matchen är en 14-mannatrupp.

– Några som fått frågan har tackat nej av olika skäl och det kan nog hända att någon av de här 14 försvinner så här i förkylningstider, säger Lars Hjalmarsson.

Coachfrågan är oklar, men karismatiske Thomas Franzén kommer inte.

– Jag är tyvärr bortrest, men frågan är vilken bänk jag annars skulle suttit på. Kanske i mitten, skojar tränarprofilen som först förde upp Lysekil i eliten innan han efter en proffssejour i Norge vände hem och coachade Kropps på högsta nivån.

Så vad kommer Lysekil att mönstra för manskap? Än så länge är det lite oklart, men de spelare som tackat ja skäms inte för sig med bland andra niometersspelaren Patrik ”Klacken” Classon och kantspelaren Peter Nordström som senare också kom att spela för Kropps.

Mattias Wester håller i lördagens lagbygge för Lysekils del.

– Det är inte så lätt att få tag på folk i den här åldern som är spelbara, men vi gör så gott vi kan. Vi får kanske ta med lite yngre förmågor, säger han.

ANNONS

15 minuters spel vid 15.30-tiden verkar vara den tid som veteranlagen kommer att orka med vilket därmed blir i uppehållet mellan allsvenska mötet Kropps–Eslöv och herrmatchen Kropps–Country.

ANNONS