Lagkaptenen Simon Tydén-Busck tror på en snabb revansch mot IF Kristianstad
Lagkaptenen Simon Tydén-Busck tror på en snabb revansch mot IF Kristianstad Bild: Christer Lindgren

Revanschsuget Kropps mot mästarnas framtid

Kropps stukades rejält av förra veckans genomklappning mot Vinslöv och är på revanschjakt.

ANNONS

– Sammantaget utan tvekan säsongens bottennapp, säger lagkaptenen Simon Tydén-Busck.

Det har därför varit en vecka av eftertanke för laget som också försökt lära av läxan. Statistiken, väl samlad av tränaren Gunnar Blombäck, avslöjade obönhörligen vad som gick snett.

– Efter en bra första halvlek var ju en period i andra halvlek där vi gav bort matchen. Från att bara ha legat under med två bollar när vi också spelade bra försvars- och målvaktsspel och höll tätt i åtta minuter hade vi förtvivlat svårt att göra mål och gjorde dessutom flera tekniska fel. Tre mål på 20 bollinnehav är väldigt lite och 17 tekniska fel mot normalt sju-åtta säger också en del, säger Blombäck.

ANNONS

Tio missade frilägen i första halvlek, 14 totalt, är annat som förklarar storförlusten.

– Vinslöv var bra, men vi gjorde dem lite för bra och de egna misstagen fällde oss. Vi vek ned oss, men tar med det som var positivt och lär av det andra.

Nu blickar laget istället framåt och jagar revansch mot svenska mästarna Kristianstads utvecklingslag.

– Det är spännande och skolade spelare som gillar att springa. Några tränar hela tiden eller oregelbundet med A-laget. Det blir säkert en och annan av dessa spelare som tar plats i ligan så småningom, säger Blombäck.

Förutom att justera saker från förra omgången vill han också se ett Kropps som utnyttjar kontringsspelet bättre än senast.

– Det ska vara något av ett adelsmärke för oss.

När det gäller laget har Hannes Högström spelat färdigt i Kropps för den här gången. Lånet från Kungälv har kallats tillbaka på grund av spelarbrist.

– Synd för oss, men vi var ju medvetna om förutsättningarna, säger Gunnar Blombäck som dock kan räkna in två andra välbekanta namn till söndagens uppställning.

– Ja, såväl Henrik Erlandsson som Fredrik Cervell är tillgängliga.

Simon Tydén-Busck insjuknade efter förra matchen och återvände till träning först på torsdagen, men tror på spel på söndag.

ANNONS

– Det är inte en match jag vill missa så det är bara att bita ihop. Känslan är bra inför den här matchen, säger han.

Att få förstärkning med rutinerade Cervell och Erlandsson betyder en del i spelet mot ett ungt och inte så rutinerade Kristianstadsspelare.

– Vi är till 90 procent större och starkare och måste utnyttja det. Vi ska smälla på och inte visa någon onödig respekt, säger Tydén-Busck som hoppas på stort stöd från hemmapubliken.

Inför matchen

Handboll division 1 södra, herrar

Kroppskultur–IF Kristianstad

Agnebergshallen, söndag kl. 16.15

Läget i Kropps: Samtliga spelare tillgängliga

Matchen direktsänds på bohuslaningen.se med start 16.05. Dagens kommentatorer: Christer Lindgren och Fredrik Johansson

ANNONS