Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Lämnar Ljungskile. Robert ”Lillen” Johansson blir den andre spelaren i år som lämnar Ljungskile på grund av sänkt lön.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Robert Johansson lämnar Ljungskile

Robert Johansson har spelat sin sista match för Ljungskile. På onsdagen tackade han nej till klubbens slutbud. – Dom ville sänka min lön och det fungerar inte, säger han till Bohusläningen.

Robert Johansson, kallad ”Lillen”, är den andre spelaren som tackar nej till Ljungskiles bud på grund av den sänkta lönen. Niklas Löfgren gjrode samma sak för ett par veckor sedan.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Johansson fyller 30 år i år och har spelat tio säsonger i Ljungskile. Med en kort sejour i AIK våren 2006. Hans moderklubb är Herrestad men han kom till Ljungskile från IFK Göteborg år 2000. Han har också elva juniorlandskamper på meritlistan.

– Jag har förhandlat länge med Ljungskile och hoppades att det skulle lösa sig eftersom jag trivts bra i föreningen. Tyvärr blev det inte så, säger Robert Johansson.

Det är den sociala situationen som inte fungerar ekonomiskt med det bud Ljungskile nu gett honom.

– Jag måste ut på arbetsmarknaden och det fungerar inte om man har träning tio och halv fyra på dagarna.

Han har dock inga planer på att sluta spela fotboll. Nu kan Oddevold i stället vara en tänkbar ny klubbadress för backen med den känsliga vänsterfoten. Han har varit i kontakt med uddevallaklubben vid två tillfällen men vill inte låsa sig vid något.

– Vi har pratats vid och det finns ett intresse från båda håll. Men jag vill inte hoppa på första bästa utan avvaktar ett tag. Jag känner att jag har mycket mer att ge på fotbollsplanen, säger Robert Johansson som nu också säger sig vara fri från den knäskada han haft problem med i flera omgångar.

Thomas Hemberg i Oddevolds fotbollsutskott bekräftar att han varit i kontakt med Robert.

– Han har sagt att han vill ha hjälp med ett jobb. Vi ska titta vad vi kan göra och återkomma till honom, säger Thomas Hemberg.

Bohusläningen kan också avslöja att det varken blir Oddevold eller Ljungskile för Grohedsbördige Christian Lindström. Han lämnar Örgryte och går till Qviding i division 1 Södra.

– Jag har inte skrivit på ännu, men det är klart att det blir Qviding, säger Christian till Bohusläningen.

Han säger att han fick ett erbjudande som passade honom bra.

– Jag vill vara kvar i Göteborg och spela på min position och det avgör. Ljungskile är visserligen Superettan, men Qviding har ett bra lag som jag tror kommer att hänga med i toppen, säger Lindström.

Ljungskile har ytterligare en provspelare på plats den här veckan. Det är finske backen Rikard Lindroos som ska försöka spela till sig ett kontrakt.