Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Pixbomålvakten Filip vom Hofe spelar två matcher för WH Rockets, men Jesper Kronenberg har spelat klart - i alla fall för den här säsongen. Bild: Adam Andersson / Christer Lindgren
Pixbomålvakten Filip vom Hofe spelar två matcher för WH Rockets, men Jesper Kronenberg har spelat klart - i alla fall för den här säsongen. Bild: Adam Andersson / Christer Lindgren

Rockets förstärker med lån från Superligan

WH Rockets står inför en tuff sista del av premiärsäsongen i division 1. Nu förstärker laget under två matcher med en målvakt från högsta ligan – och tappar egna talangen för resten av säsongen.

Efter en stark start har Uddevallalaget Rockets sedan i julas haft en tung period som också resulterat i ett tränarbyte.

Nu får laget förstärkning från Superligan - utan att ha ansträngt sig alls. Allt började med ett telefonsamtal från flerfaldiga mästarklubben Pixbo Wallenstams.

– De behövde ordna speltid åt sin andremålvakt, berättar Martin Svedberg, assisterande tränare i Rockets.

19-årige Filip vom Hofe flyttades upp till Pixbos elitlag inför säsongsstarten och fick, efter att ha imponerat under hösten, ett SSL-kontrakt efter nyår. Eftersom Jon Hedlund har platsen som förstemålvakt är Pixbo angelägna om att hålla igång vom Hofe. Under hela januari har han därför haft möjlighet att klubbens division 1-lag, som spelar i samma serie som Rockets, men från februari är den möjligheten stängd i enlighet med förbundets regler.

Därför har Pixbo erbjudit Rockets honom på lån under februari genom en så kallad dubbellicens.

– Vi har kommit överens om att han får spela två av våra fyra februarimatcher, den första på fredag, säger Martin Svedberg som också får skicka klubbens målvakt Linus Backlund på några träningspass med Pixbos elitlag.

Rockets hoppas att samarbetet med Pixbo - som i somras värvade talangen Jesper Wallström –kan utvecklas ytterligare.

Samtidigt tappar Rockets egna produkten Jesper Kronenberg som återvänder till Mariestadslaget Lockerud för resten av säsongen och sin studietid vid innebandygymnasiet.

– Men vi hoppas att han återvänder till oss i höst, säger Svedberg.