Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Rockets jagar första hemmasegern

Efter två raka matcher utan vinst kom den efterlängtade segern. Den första för WH Rockets i divsion 1. Under lördagen väntar en ny match hemma i Agnebergshallen och laget är nu ute efter sin första seger på hemmaplan.

Rockets har en seger färskt i minnet och det var inte vilken seger som helst. Den första för laget i division 1. Tre matcher in i serien så är tränaren Robert Svenningsson nöjd med hur laget har startat säsongen.

–Traditionellt så brukar nykomlingar kanske falla ned lite. Men vi har varit aggressiva och vi är en grupp som jagar åt samma håll hela tiden, säger han.

Under försäsongen har det varit hårt jobb för att få spelet att sitta. Och Svenningsson är något förvånad över hur allting, redan så här i början på säsongen, har fallit på plats.

– Det känns riktigt bra och vi hänger bra med i både tempot och i spelet, säger Robert Svenningsson.

Saknar poäng på hemmaplan

Men det är fortfarande någonting som saknas för Rockets – första hemmasegern. När laget för första gången i division 1 fick ta emot motstånd i Agnebergshallen var det Zenith som stod för motståndet. Den gången blev det uddamålsförlust för Rockets. Trots förlusten är Svenningsson ändå positiv över hur spelet fungerade.

– Vi gjorde en bra match mot Zenith. Jag trodde inte riktigt att vi skulle vara på den nivån redan nu, såhär tidigt på säsongen, säger han.

Till helgen väntar tufft motstånd i form av Floda. Förra säsongen var laget med och krigade om en plats i Allsvenskan. Nu väntar istället match mot Uddevallalaget. Svenningsson tror att Rockets kan sätta press på förra årets topplag.

– Det är en jättetuff match men vi hoppas att vi kan göra dem lite nervösa och förhoppningsvis skaka om dem lite.

Tror på spelarna

Det är en mycket positiv Rocketstränare inför hemmamötet på lördag. Han känner sig säker med truppen och hoppas på att vissa spelare kan ta ytterligare kliv framåt. Bland annat ser han han fram emot att se mer av Edvin Fridmans framfart i Rockettröjan.

– Han har varit super de senaste matcherna där han hat gått loss och rivit och stökat. Det hoppas jag se mer av, säger Svenningsson.

Rockets har de senaste säsonger rusat upp i seriesystemet. Svenningsson har tidigare sagt till Bohusläningen att det blir tufft för laget att fortsätta klättra . Men med fortsatt stabilt spel hoppas och tror han på ett Rockets som under säsongen kommer stå för hårt motstånd.

– Vi är här för att stanna, säger Svenningsson.

Inför matchen

Innebandy, division 1 Västra Götaland

WH Rockets–Floda

Agnebergshallen, Uddevalla, Lördag 14.00

Läget i Rockets: Axel Jakobsson saknas. Annars är truppen fulltalig.