Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Rockets pressade serieledaren

I två perioder och 40 sekunders av hårt och snabbt spel skakade nykomlingen Rockets serieledande Mölndal. Sedan var det slut på det roliga.

Det flög skor, klubbor och papperskorgar när hemmalaget lämnade Agnebergshallens golv på fredagskvällen. Uddamålsförlusten sved rejält. Så nära en skräll, men det blev inte ens en poäng till slut.

– Det hade varit bättre att förlora med 2–5 eller något sådant, säger lagkaptenen Viktor Vestin som den ende spelaren som, och på norrländskt vis, behöll lugnet trots förlusten - men besvikelsen gick inte att ta miste på.

Samtidigt sammanfattade han kort och koncist vad det handlade om.

– De var bättre och starkare än oss i tredje perioden.

Så var det. Mölndal var hela matchen en fruktansvärt tung motståndare med hög press, hög fart och tung fysik i närkamperna. Rockets var taggat, men efter kvitteringsmålet till 2–2 började orken tryta och med den koncentrationen. Det räckte för att Mölndal skulle säkra fjärde segern på fem matcher.

– Det fanns ju möjligheter till 3–1 i stället för 2-2 och det hade ju gjort skillnad inför sista perioden, säger en lika besviken hemmatränare, Robert Svenningsson.

Det började bra. Viktor Olssons ledningsmål gav Rockets starten de önskat och spelmässigt var matchen jämn när hemmaspelarna stod upp såväl fysiskt som spelmässigt. Det fortsatte i den andra och ledningsmålet 2–1 kom dessutom i numerärt underläge när den spelskickliga Norrlandskedjan snurrade upp gästerna och Rasmus Blomberg satte bollen i mål.

När Mölndal kom ut till spel i den tredje perioden var det med full fart och kvitteringen satt efter 40 sekunder. 2-4 kom sex minuter senare och sakta försvann drömmen om poäng.

– De är fruktansvärt tunga att möta, men ska man slåss i toppen på den här serien så är den här nivån som gäller. Vi står upp bra i två perioder och vi hade ärligt talat bättre lägen än Mölndal, säger Svenningsson som var på väg att gå ner på två femmor vid 2–2.

– Jag tänkte att vi skulle gå för ett ledningsmål, men precis när jag skulle säga till killarna kom 2–3.

Ossian Fridman i hemmamålet var bra matchen igenom och bidrog till att hålla spänningen vid liv i matchen

– Vi har två målvakter som konkurrerar om platsen vilket vi välkomnar. Ossian var riktigt bra i dag, säger Robert Svenningsson.

Nästa söndag väntar tabelltvåan Lidköping borta. Det inleder också en tung period med fyra Rocketsmatcher på elva dagar med bland annat hemmamatcher mot Stenungsund och tabelltrean Pixbo.

Innebandy, division 1 Västra Götaland

WH Rockets–Mölndals IBK 2–3 (1–1,1–0,0–2)

Första perioden: 1–0 (04.27) Viktor Olsson (Axel Jacobsson), 1–1 Anton Björsander (Joakim Kihlström)

Andra perioden: 2–1 (30.19) Rasmus Blomberg (Viktor Vestin) (mål i numerärt underläge).

Tredje perioden: 2–2 (40.42) Anton Dahlström (Marcus Kennemyr), 2–3 Marcus Magnemyr (Anton Dahlström)

Skott: 13–22 (8–6, 3–7, 2–9)

Utvisningar, Rockets: 1x2, Mölndal: 1x2

Publik: 208

Domare: Frans Dahlstedt och Tobias Levin, Göteborg