Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/8

Rockets skjuts upp till division 2

Besättningen var samlad, raketen tankad och lasten ombord. Då lyfte WH Rockets och landar i division 2 nästa säsong.

Det har bara varit uppåt för WH Rockets herrar under deras första säsong. Laget som är en sammanslagning av Walkesborg och Herrestad har med tre omgångar kvar redan säkrat avancemanget till division 2.

Efter 7–3 mot Eken IBK på fredagskvällen så var det guldhattar på och firande i Stenab arena.

– Sjukt roligt att vinna serien! Nyckelmatchen var mot Marstrand förra veckan och Eken kom bara med åtta spelare så det kändes klart ganska tidigt, säger skyttekungen Dennis Hjoberg.

Första perioden slutade med 3–0 till Rockets och det stod 5–0 i mitten av tredje innan Eken fick sina tröstmål.

– Vi äger bollen hela matchen och det var sisådär med fokuset emellanåt, erkänner Hjoberg som fick fira serieseger på traditionellt sätt.

Det blev guldhattar, konfetti, smörgåstårta och tränare i duschen.

– Vid 5–0 kändes det klart. Vi hade förberett ett firande och det blev segersång tillsammans med publiken, säger Dennis Hjoberg

Vad är det som gör att ni vinner serien?

– Framförallt att vi har många som kan kliva fram och avgöra. Bredden är riktigt bra, vi har minst tio gubbar som levererar.

Dennis Hjoberg själv har bidragit med en ansenlig mängd i poängskörden. Med ett mål och en assist under fredagskvällen står han på 38 poäng totalt. Det på bara 18 spelade matcher.

– Det är min uppgift att göra några kassar, säger han ödmjukt.

Hjoberg menar också att de har fått ihop truppen väldigt bra utifrån två lag och ytterligare några förstärkningar utifrån. Klubbens mål är att gå upp i division 1 på sikt.

Lagets poängspelare vill också plussa för en lagkamrat, målvakten Daniel Sandström. Även om några matcher återstår på säsongen blickar Rockets redan framåt.

– Jag tror att jag har spelart i trean i tio år, men aldrig i tvåan. det ska bli riktigt skoj och vi har bra koll på de flesta lagen i den serien, säger Dennis Hjoberg.

WH Rockets har en förlust och en oavgjord match på hela säsongen. När laget tog sin 17:e seger mot Eken är serieledningen ointaglig med tre omgångar kvar.